Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell cukor nélkül

Karamell cukor nélkül
Karamell cukor nélkül
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint minden aszalt gyümölcs, a datolya is nagyon édes, így nincs szükség cukor, méz vagy édesítő hozzáadására. 

Ugyanolyan íze van mint a karamell önteteknek, csak egy kicsit egészségesebb.:)

Hűtőben tárolva picit szilárdulni fog még.

A képen látható aprósüti receptje hamarosan.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A datolyákat kimagozzuk, és meleg vízbe áztatjuk legalább egy órán át.
  2. A vízből kivéve egy aprítógépbe (kávédaráló, turmixgép...) helyezzük őket.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd elkezdjük pürésíteni addig, míg nagyjából eltűnnek a nagyobb darabkák is.
  4. Ha még kissé sűrű lenne, adjunk hozzá pár evőkanál vizet.
  5. Ha túl hígra sikerült, öntsük a pépet egy lábosba, és főzzük annyi ideig folyamatosan kevergetve, amíg eléri a megfelelő állagot.
  6. Használhatjuk bevonónak, nyalánkságok készítéséhez, lefagyasztva pedig cukorkának.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 285
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kíra1370

Mióta szakács: 2013.04.22.
13 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellöntet datolyából, édes datolyás öntet, karamellszósz datolyából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Sun, 2019-03-24 09:45

Nagyon jó ötlet, eddig sehol nem találtam karamell helyettesítő megoldást. Köszönöm a receptet!

aantee
aantee / aantee Sat, 2014-05-03 18:20

Nem rossz, de azért túlzás, h olyan, mint a karamell. Biztos van olyan süti, amihez jól használható, de ne a klasszikus karamell-ízt várjuk.

41
datolya 65 g
víz 3 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál