r
Nosalty Logó

Sós karamellás szósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Sós karamellás szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2912 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 242 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2027.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2912 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 378 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot egy tapadásmentes edénybe öntjük, és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Időnként érdemes megkavarni.
  2. Amint felolvadt minden kristályszem, nagyobbra vesszük alatta a lángot, és folyamatos keverés mellett tovább melegítjük, egészen addig, amíg szépen barnulni nem kezd. (Csak rajtunk és ízlésünkön múlik, hogy milyen sötétre főzzük, én úgy szeretem, ha már majdnem égett, azaz szép mélybarna a színe.)
  3. Lehúzzuk a tűzről a karamellt, hozzáadjuk a vajat és a sót, majd alaposan elkeverjük. Ne ijedjünk meg, össze fog ugrani! Visszatesszük a tűzre közepes lángra, és ahogy újra olvadni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 33748
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 24.

Receptkategóriák

Mindig van itthon egy üveggel, mert számtalan desszert csodás kiegészítője lehet!

Hozzászólások

Ágicámdrágám

1-2 desszert-et tudnál ajánlani hozzá ?

Dávid

Kedves Ági, Gyakorlatilag bármihez jó: szimplán csak a fagyira, palacsintához, brownie-ra de én múltkor az almás pitémre csurgattam és úgy valami isteni! Ez utóbbi receptjét itt találod: http://www.nosalty.hu/recept/legegyszerubb-almas-pite ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Kedves ízHUSZÁR! Szerinted kókuszvirágcukorral is jó lehet? Nem tudom, hogy mennyire ismered, annak alapból van egy karamelles íze, és nagyon alacsony a glikémiás indexe, ami miatt lecserélném a kristálycukrot :) Köszönöm! Üdv, Reni

Dávid

Kedves Reni! Ilyen téren nincsen tapasztalatom, de gyorsan beírtam a keres?be és elméletileg a kókusz cukorból is lehet karamellt csinálni. Szerintem el?ször próbáld meg egy kisebb mennyiséggel, kísérleti jelleggel! :) ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Igen, én is így gondoltam :) Köszönöm szépen a gyors választ! Szép hetet, Reni

Jolán

h?t?ben mennyi ideig áll el?

Dávid

Két hétig vígan! ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Kedves ízHUSZÁR! Én ma próbálkoztam a recepteddel és nem nagyon sikerült azon kívül,hogy íz íze jó lett . Vaj helyett margarint használtam lehet ez is volt a baj ? Mikor beletettem a habtejszínt egyszer?en nem t?nt el a tetejér?l és darabokban maradt a felszínen. Majdnem csak a túróra hasonlított. És hiába kevergettem semmi nem történt ott maradt mikor felforrt akkor is :S Mikor kih?lt megmaradtak ezek a csomócskák és most megnéztem az állagát a h?t?be tévé , bes?r?södött és kemény az egész . Mit ronthattam el ? :( Finom így is de zavar azért a tény,hogy nem olyan lett mint amilyennek lennie kéne. És ha már így összeállt és használni akarom fel kell újból melegítenem ? Köszönöm a segítséget el?re is. Üdv:Zuzmó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek