Nosalty Logó

Gyors karamellöntet Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Gyors karamellöntet Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 80% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben kevergetve.
  2. A hideg tejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mintha leragadt volna az edény aljára, de ahogy melegszik a tej, a cukor is felolvad. Kevergetve segítsük fel az edény aljáról a cukrot.
  3. Ha teljesen felolvadt, tegyük bele a vajat, keverjük el 1-2 percig, kavargatva főzzük.
  4. Ahogy hűl, sűrűsödik,tejjel tetszés szerinthígítható. (hűtőben tárolva sokáig eláll)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 62597
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Olvastam a neten, hogy pudinggal krémesebb lesz. Gyakran csináltam karamellt (több tejjel) a gyerekek miatt, ha köhögtek, megfáztak. Eddig kihagytam a pudingport, de tényleg finomabb. Javaslom sütikre, fagyira, bármire amivel harmonizál. Pl.: Fahéjas Kávé édességéhez kiváló volt, de a saját pudingtortámon is finom volt:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megcsináltam a karamellt,gofrihoz.Nagyon finom,jó az állaga,csak kicsit hamar öntöttem rá a tejet és világosabb lett.De nem baj,majd máskor türelmesebb leszek!!köszi a receptet

Gabys

Kedves Nyékinyuszimama:) Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült és hogy ízlett. Szép napot kívánok:) Gabi

Csiki Piroska

Kedves Gabi! Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe. Be jó, hogy feltetted. Köszi. Piroska

Gabys

húúúúúúúúú, Piroska....pedig igazán "félve" tettem fel, annyira egyszer?:) Igazándiból a pudingtortám miatt gondoltam legyen mégis, hátha más is hasznát veszi. Örülök, ha adtam egy tippet. Nagyon szép estét:) Gabi

Törölt felhasználó

még nem tudtam megbizonyosodni róla,hogy öntet lenne,ugyanis még sehogy nem jutott el semiféle sütihez...tripla adagot csinálva is bögrében landolt :)finom nagyon!köszönöm,hogy feltetted

Gabys

Kedves finis:) Én köszönöm szépen, hogy megírtad:) Örülök, hogy ennyire ízlik, majd csak landol egy süti tetején is, bár nálunk is vigyáznom kell, hogy ne nyalakodják el id? el?tt:) Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Els? próbálkozásom volt, amerikai palacsintához készítettem el. Istenien finom az íze, viszont nekem nagyon világos karamell színe lett, ill. miután kih?lt nem lett s?r?bb. Nem tudom mi lehetett a baj, pedig mindenb?l pontosan ugyanannyit tettem bele, mint ahogy ide le van írva. De a lényeg az, hogy már el is fogyott olyan finom. Köszönöm szépen a receptet! :)

Gabys

Kedves MJ22, nagyon örülök, hogy ízlett a karamell. Ha legközelebb esetleg újra elkészíted, karamellizáld a cukrot tovább, hogy picit sötétebb mézszín? legyen. Valószínüleg korán öntötted bele a tejet azért lett világos és talán picit tovább kellett volna kavargatva f?zni, hogy a pudingtól bes?r?södjön. De tényleg az a lényeg, hogy bevált és finom lett:) Nagyon szívesen a receptet és én köszönöm, hogy megírtad a véleményedet:) Szép hetet kívánok: Gabi

Törölt felhasználó

Elkészítettem de nem s?r?södött be híg pedig mindent jól csináltam finomnak finom de nem öntet :-(

Gabys

Szia, örülök hogy ízlett, viszont a pudingportól be kell s?r?södnie, ha elég ideig f?z?d kavargatva. Többször elkészítettem már, és szerintem a kép is önmagáért beszél. Látod cseppként megáll, nem folyik. Ezen a sütimen is használtam: http://www.nosalty.hu/recept/pudingtorta-karamellontettel ezen is láthatod, hogy nem folyik. Sajnálom, hogy els?re nem sikerült tökéletesen, de ne add fel, sikerülnie kell:) Szép estét kívánok! Gabi

Törölt felhasználó

Mintha túl sok lenne a tej de három deci amennyi levan írva ki lett merve

Törölt felhasználó

sajnos nekem sem s?r?södött be, pedig nagyon finom és a színe is nagyon szép lett! én szójatejb?l csináltam ugyan, ez okozhatta a gondot? valakinek hasonló tapasztalat? egyébként köszönöm a feltöltést, természetesen így is el fog fogyni :p

Gabys

Szió:) Sajnos a szójatejjel kapcsolatban nem tudok segíteni (talán más igen) de úgy vélem nem befolyásolhatja a végeredményt, mármint a s?r?séget. Csak arra tudok gondolni, hogy els? alkalommat Te sem tudtad igazán "bel?ni" meddig is kell kavarni, f?zni, hogy s?r? legyen. De mert azt írod, finom és a színe is szép, akkor ne add fel, legközelebb biztos jobban sikerül:) Szívesen a receptet és én köszönöm, hogy írtál:) Szép estét kívánok, Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek