Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelles kaliforniai paprika télire

Karamelles kaliforniai paprika télire
Karamelles kaliforniai paprika télire
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A suliból egy anyuka felfigyelt egy zsúr alkalmával beszélgetésünkben, hogy karamellszájú vagyok, és elhozta nekem ezt a receptet, bár finoman próbáltam tudomására adni még ígérete idején, hogy a savanyúságokban nem hinném, hogy elnyerné a karamell a tetszésem. Erősködött, hogy legalább fél adagnyit próbáljak ki, külömben képes lesz hozni számomra egy üveg kóstolót. Mit írjak? Senkinek sem hittem volna, hogy nekem bejön és ajándékként is szinte minden évben készül egy ilyen kis üveggel. (az anyukához hasonlón én sem bírom ki, hogy ne reklámozzam:-)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Levét krumplilevesekbe is használom, nem is gondolnátok, milyen ízt képes produkálni.
Ebből az adagból 6 (800 ml-es) üveg + egy ajándéknak szánt kisüveg lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat szigorúan megmossuk, kicsumázzuk, majd vastag szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagyobb hőálló edénybe (amibe majd beleférjen a szeletelt paprika) megolvasztjuk a cukrot, és hozzáöntjük az ecetet ÓVATOSAN (a felszabaduló gőz miatt), megis gyors mozdulatokkal, hogy ne ragadjon az edény aljára-falára a hirtelen megdermedt cukor. Feljebb húzzuk a tüzet, amíg elkezd főni. Addig kavargatjuk, míg a cukor teljesen elolvadt.
  3. Ekkor beleborítjuk a paprikákat, és addig pároljuk, míg megváltoztatják színüket, s kicsit puhulnak is (vigyázzunk azért - ne főzzük szét!)
  4. Egy nagyobb tálcára kiszedegetjük, és félretesszük hűlni.
  5. A levébe keverjük a 2 ek sót, és ezzel is felfőzzük, majd ezt is félrehúzzuk hűlni.
  6. Hidegen üvegekbe osztjuk a paprikákat, majd a levet is hozzáöntjük, és mindegyik üvegbe 2 db babérlevelet és 2-3 csík tormát szúrunk, ami majd ízben, de tartósságában is javára lesz.
  7. Jól lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 673
elküldve: 12
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

kaliforniai paprika tartósító nélkül, édesebb paprikasavanyúság, savanyúság kaliforniai paprikából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

enici71
enici71 Sat, 2018-09-22 18:58

Szia.Mennyi vizet kell hozzátenni,nekem nem engedett elég levet :( Köszönöm válaszod :Enikő

Mucianyus
Mucianyus Sun, 2011-11-20 18:27

Frissen is nagyon jó volt, de így novemberben, isteni!

Mucianyus

Yve
Yve / Yve Tue, 2011-11-22 04:39

Szia Mucianyus!
Nagyon orulok, hogy ennyire izlik - ebben hasonlitunk :P :)
Vidam telet!

259
piros kaliforniai paprika 5 kg
cukor 400 g
ecet 10 dl
2 ek
babérlevél 12 db
torma 1 db