r
Nosalty Logó

Karamelles kaliforniai paprika télire

NS
Karamelles kaliforniai paprika télire
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

242
Kalória
3.6g
Fehérje
55.6g
Szénhidrát
1g
Zsír
402.3g
Víz
-
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
47.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2898 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    402.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    5549 micro
  • β-crypt
    1674 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 242 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10725.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    8715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    667.1 g
  • Cukor
    572 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

Víz

  • Összesen
    4827.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6437 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    5236 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1886 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    820 micro
  • β-karotin
    66584 micro
  • β-crypt
    20090 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2091 micro
Összesen 2898 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    307 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

  1. A paprikákat szigorúan megmossuk, kicsumázzuk, majd vastag szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagyobb hőálló edénybe (amibe majd beleférjen a szeletelt paprika) megolvasztjuk a cukrot, és hozzáöntjük az ecetet ÓVATOSAN (a felszabaduló gőz miatt), megis gyors mozdulatokkal, hogy ne ragadjon az edény aljára-falára a hirtelen megdermedt cukor. Feljebb húzzuk a tüzet, amíg elkezd főni. Addig kavargatjuk, míg a cukor teljesen elolvadt.
  3. Ekkor beleborítjuk a paprikákat, és addig pároljuk, míg megváltoztatják színüket, s kicsit puhulnak is (vigyázzunk azért - ne főzzük szét!)
  4. Egy nagyobb tálcára kiszedegetjük, és félretesszük hűlni.
  5. A levébe keverjük a 2 ek sót, és ezzel is felfőzzük, majd ezt is félrehúzzuk hűlni.
  6. Hidegen üvegekbe osztjuk a paprikákat, majd a levet is hozzáöntjük, és mindegyik üvegbe 2 db babérlevelet és 2-3 csík tormát szúrunk, ami majd ízben, de tartósságában is javára lesz.
  7. Jól lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p

A suliból egy anyuka felfigyelt egy zsúr alkalmával beszélgetésünkben, hogy karamellszájú vagyok, és elhozta nekem ezt a receptet, bár finoman próbáltam tudomására adni még ígérete idején, hogy a savanyúságokban nem hinném, hogy elnyerné a karamell a tetszésem. Erősködött, hogy legalább fél adagnyit próbáljak ki, külömben képes lesz hozni számomra egy üveg kóstolót. Mit írjak? Senkinek sem hittem volna, hogy nekem bejön és ajándékként is szinte minden évben készül egy ilyen kis üveggel. (az anyukához hasonlón én sem bírom ki, hogy ne reklámozzam:-)

További receptek

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...