Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás tej

Karamellás tej
Karamellás tej
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeken a hideg reggeleken bizony mindenkinek jólesik a munkába indulás előtt egy kicsit felmelegedni, és egy csodás karamellás tejjel kezdeni a napot, de akár este is lehet ezt a csodás, egyszerű finomságot elkészíteni.
Pont ez benne a legjobb. Bármikor hidegen, vagy akár melegen is csodás kiegészítője lehet egy étkezésnek.

hozzávalók / 1 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot serpenyőbe vagy kis lábasba tesszük.
  2. Megolvasztjuk, majd amikor már teljesen felolvadt az összes cukor, a hideg tejjel felengedjük.
  3. Végül addig forraljuk, míg a megkeményedett karamella teljesen fel nem olvad benne.

  • költség: 50 Ft
  • elkészítettem: 36 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 54 998
elküldve: 2
receptkönyvben: 268
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Livike29

Mióta szakács: 2010.10.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellás ital, reggeli tejital

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-01-22 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 14:05

Nekem is gyerekkori nagy kedvencem, sőt, most is az! Nálunk folyékony karamellel készül, ami annyiban más, hogy vajjal és kevés vízzel olvasztjuk fel a lepörkölt cukrot, ami így egy tömény lé lesz, és ezt öntjük a tejbe. Idén is kaptam édesanyámtól a születésnapomra egy litert ebből a "tinktúrából", de már alig van belőle, pedig két hete bontottam fel. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-21 12:25

Ez nagyon fincsi.Nekem gyermekori kedvencem,és az én gyermekeimé is.Egyszerüén csak KARCSISTEJNEK hivju.(jobb mint a kakaós),vagy bármelyik.

fronika
Fronika / fronika Sun, 2011-03-20 15:05

Úúúúú...ezt én is imádom :) Lehet estére csinálok is kicsit, hogy átmelengessen :)
Egy tipp: én szoktam bele tenni egy pici vanilia aromát vagy vaniliáscukrot (amelyik épp kéznél van) attól még fincsibb lesz ;)

norci79
Norci79 / norci79 Sun, 2011-03-20 09:47

Imádom, de olyan ritkán készít nekem az anyukám vagy a húgom... :-( Mert, hogy én ebben is béna vagyok, nem csak a rizs főzésben.... Nekem szinte mindig keserű lesz a cukor, nem tudom, hol van az a pont, amikor a tejet kell beleönteni. :-)

livike29
Livike29 / livike29 Sun, 2011-03-20 19:47

Kevdes norci,
A cukorhoz akkor öntsd hozzá a tejet, amikor már elolvadt teljesen. Lassú tűzön próbáld meg, és amint már nem cukor állagú (nem fehér), máris hozzá teheted. Ekkor ugyan még csomós a cukor a tejben, de ahogy felforrósodik tej kevergetés közben teljesen fel fog benne olvadni.
Póbáld ki :)

151
cukor 1 ek
tej 2 dl