Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi mézes

Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátnőmtől kaptam ezt a mézes sütemény receptet. Évről évre elkészítem adventkor, és a család minden tagjának kedvencévé vált. Így az ünnepek előtt minden ismerősömnek eszébe jut, hogy az én mézesem milyen finom, ilyenkor nem győzöm sokszorosítani a receptet. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagoljuk, és néhány órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
  2. A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk enyhén lisztezett felületen, és tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk a süteményeket, melyeket dióval, mandulával díszítünk. (Esetleg tojásfehérjével lekenjük, de ez elhagyható.)
  3. Kivajazott tepsibe tesszük a süteményeket, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

ibissz

Mióta szakács: 2013.04.21.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Diós-mandulás mézes, mézes keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
méz 10 dkg
tojás 1 db
margarin 7 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
gyömbér 0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet