Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos piskótatekercs-torta

Barackos piskótatekercs-torta
Barackos piskótatekercs-torta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám 70. szülinapjára készült ez a torta. Olyan gyorsan fogyott el, ahogy elkészült. :)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém és lekvár

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. 180°C-ra előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukor 1/3 részét, és kihabosítjuk. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
  3. A sárgájás részhez adunk egy kevés habot, amit intenzív mozdulatokkal elkeverünk, majd a többi habot is óvatosan hozzákeverjük. 2 részletben beleforgatjuk a leszitált, sütőporos lisztet.
  4. 2 nagy, papíros tepsire szétosztjuk a masszát, egy kenőkéssel egyenletesre elkenjük, és 25-30 perc alatt megsütjük.
  5. Még melegen az egyik piskótalapra ráfektetünk egy sütőpapírt, és feltekerjük egy konyharuhával roládnak. Így hagyjuk kihűlni, könnyebb lesz majd később törésmentesen feltekerni.

Krém és lekvár

  1. Lehúzzuk a másik piskótalapról a sütőpapírt, megkenjük lekvárral, és 4 egyforma csíkra vágjuk. Feltekerjük az első csíkot a rövidebb oldalán jó szorosan, a végét hozzá illesztjük a következő csíkhoz, és folytatólagosan feltekerjük mind a 4 csíkot. Körbekenjük lekvárral. Belehelyezzük egy 10-12 szeletes tortaforma közepére.
  2. A konyharuhába feltekert piskótaroládról is lehúzzuk a papírt, megkenjük lekvárral, visszatekerjük szorosan, és kb. olyan vastagra szeleteljük, hogy kitöltse körben a tortaformát. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. Kivesszük a tortát a formából. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a habfixálót. Csillagcsöves habzsákból körbenyomjuk a tortát, és a tetejét is tejszínezzük.
  4. Gyümölccsel, csokival, bármivel, amivel szeretnénk, díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 336
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

picurkaandi

Mióta szakács: 2019.01.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

piskótabomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

345
tojás 6 db
cukor 120 g
finomliszt 120 g
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 300 ml
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 2 csomag
sárgabaracklekvár 400 g