Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros cukkinilepényke

Kapros cukkinilepényke
Kapros cukkinilepényke
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kaprot! Egyik nap kaptam egy nagy csokorral belőle, és nagyon hamar csinálni akartam vele valamit. Így hát a cukkinit bolondítottam meg vele, és nem is bántam meg! Ez a két íz annyira illik egymáshoz! Igazi nyári finomság!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk. Így hagyjuk állni 15 percig, azután kinyomkodjuk. 
  2. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és az apróra vágott kaprot.
  3. Egy teflonserpenyőben egy kanál olajat forrósítunk, és kis halmokat kanalazunk a cukkiniből rá, majd kicsit lelapogatjuk. Pár perc után megfordítjuk egy fakanállal, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük.

  4. Tejföllel megkenve az igazi!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 222
elküldve: 4
receptkönyvben: 192
elkészítve: 5/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Timike85

Mióta szakács: 2012.06.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros cukkinis lepény, fűszeres zöldséglepény, cukkinilepény friss kaporral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
cukkini 3 kis db
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek