Káposztasaláta 4.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Márti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
67
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
668
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 535 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
67
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1440.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 549 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.9 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1338.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1249 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 454 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 931 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 559 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5347 micro
-
β-karotin 12303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 728 micro
Összesen
668
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 288 micro
-
β-karotin 663 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát vékonyra gyaluljuk, és besózzuk, majd állni hagyjuk 1 órát.
- A hagymát vékony karikára, a répát csíkokra vágjuk.
- A káposztát kinyomkodjuk, és összekeverjük a hagymával, répával.
- 1 l vizet felforralunk az ecettel és a cukorral. Beletesszük a köményt, és ráöntjük a káposztára.
- Egy napig hagyjuk az ízeket összeérni hűtőben, és fogyasztható.
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 22963
- Feltöltés dátuma: 2010. február 19.
Ajánló
A cukor és ecet mennyisége ízlés szerint változhat. Nálunk az édesebb savanyúságok jönnek be. A köménymagot, ha szárazon megpirítjuk egy kicsit, intenzívebb íze lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Márti
46 recept
Ha már unjuk a zöldsalátát, kitűnő vitaminforrás a káposzta is.