r
Nosalty Logó

Kanelbullar - Svéd fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kanelbullar - Svéd fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 727 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8711 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 727 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    350.1 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3633.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1262 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 8711 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is az élősztőt "megolvasztjuk" a cukorban.
  2. Mialatt ez történik, a vajat feltesszük olvadni a sütőre, mikor kész, beleöntjük a lábasba, hozzá a tejet.
  3. Ezután az egész folyadékot hozzáöntjük, és kissé kevergetjük.
  4. Beleöntjük a lisztet és kidolgozott tésztát csinálunk.
  5. Meleg helyen 1,5-2 óráig kelesztjük.
  6. 3-4 részbe osztjuk attól függ hogy mennyi lett a tészta. Kinyújtjuk kb. 1 cm-re és bekenjük 1-2 mm vastagon a töltelékkel egészen a szélig.
  7. Ezután betesszük kicsi muffin formácskákba, és lekenjük tojással de ez el is hagyható.
  8. Melegen tálaljuk vagy lefagyasztjuk :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12877
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az isteni svéd fahéjas csiga mindig a gyermekkoromra fog emlékeztetni :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Heléna! Mivel itt lakom Svédországban, és sokszor sütöttem meg ezt a sütit svéd receptek alapján - az egyik kedvencem - engedd meg, hogy javasoljam, hogy a tésztájába egy kis kardemom teszi igazán finommá! Nóri

Törölt felhasználó

Illetve a tetejére egy kis gyöngycukrot is lehet szórni, hogy fokozzuk az élvezeteket! :)

Törölt felhasználó

 Tudom tudom hogy kardamon is illene bele de én nem teszek bele mert én nem annyira szeretem..Én is kinnt éltem és ezáltal tudom , hogy ha pärlsocker-t tennék rá még finomabb lenne de sajnos az itt Magyarországon NEM kapható.. Azért köszi a tanácsokat :)

Törölt felhasználó

Szia Heléna! Én láttam az Auchanban Jégcukrot, amit a svédek tesznek a tetejére. Jómagam is kint éltem évekig és nagyon megszerettem ezt a sütikét, ezért nagyon megörültem neki, hogy nálunk is kapható :).

Adroca

Jól néz ki a süti! Köszönöm a receptet! Vadászom a svéd finomságokat. :) ...és én csak szeretnék kint élni! :)

Törölt felhasználó

 jaj köszönöm szépen és hajrá :)

Törölt felhasználó

Hálás köszönet, a svéd ételekre egyszer?en nem tudok ráunni :)

Törölt felhasználó

 Nincs mit :) Hidd el én sem :)

Adroca

Heléna kérlek tölts fel minél több svéd receptet!!!!! A neten nem találok túl sokat! :)

Törölt felhasználó

 Természetesen, és köszönöm:)

Törölt felhasználó

Szeretnék sütni ilyen finomságot, de hadd kérdezzem meg, nem maradt ki egy lépés? Nem kell összecsavarni és felvágni? Mit?l lesz csiga formája? A 4-8 ev?kanál fahéj az mit jelent? A 8 épp 2-szer annyi mint a 4, és ev?kanálról beszélünk, tehát nem elhanyagolható a különbség. Most akkor mennyi is? El?re köszönöm, ha valaki segít ebben, nem vagyok rutinos sütöget?.

anagyem

Kedves Heléna! Bocsi, de nem értem, mit jelent az, hogy az éleszt?t megolvasztjuk a cukorban? Cukros tejben? 25 dkg cukor? Köszi Az els? lépésnél megakadtam Mária

márta66

Kedves Mária, a kérdésed nyilván okafogyott,( azóta már "ja, persze, mint a ..." felismerésed alapján megcsináltad, vagy választ kaptál rutinosabb kelt tészta készít?kt?l). Az éleszt? felfuttatásához nyilván nem a teljes tej és cukormennyiséget kell felhasználni, hanem "amúgy szokásosan", mondjuk 1 dl tejben -2 kk kanál cukorral. A többi a tészta összeállításánál kerül bele, mint minden kelt cuccba. Üdv. Márta

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek