r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj szirupban eltéve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kandírozott narancshéj szirupban eltéve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1378 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 345 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1378 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat alaposan megmossuk, majd vékonyan lehámozzuk úgy, hogy a fehér rész ne maradjon rajta, ezt én zöldséghámozóval oldottam meg, ami pont olyan vékonyan hámozza le, ahogyan kell és a munka is gyorsabb vele. Miután meghámoztuk, a darabokat fél centi vékony csíkokra vágjuk, majd egy mélyebb tálban hideg vizet öntünk rá, és egy napig ázni hagyjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és kicsit átöblítjük a héjakat, majd egy lábasban feltesszük főni 10 dkg cukorral és annyi vízzel, ami ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzzük közepes lángon, majd leszűrjük, és ismét átöblítjük.
  3. A leszűrt narancshéjakat lemérjük, majd feltesszük ismét főni 8 dl vízzel és annyi cukorral, amennyi a héjak súlya volt. Adjunk hozzá egy csipet sót is. Közepes lángon főzzük, néha megkevergetve kb. 60 percig, míg a narancsok héja üvegesen áttetszővé válik és a szirup kissé besűrűsödik.
  4. Fontos, hogy ha a szirup túlságosan besűrűsödne, akkor öntsünk hozzá egy kis vizet, mert a túl sűrű szirup a hűléssel megkeményedik, kikristályosodik. Még melegen kiforrázott üvegbe pakoljuk, és a sziruppal felöntjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5814
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Ajánló

Moszkauerhez, gyümölcskenyerekbe, süteményekhez.

Receptkategóriák

Figyelem! Ne dobjátok el a kifacsart narancsok héját, mivel könnyedén készíthettek belőle kandírozott narancshéjat, és egyáltalán nem nagy ördöngösség, bárki házilag gyárthatja, és aztán dicsekedhet vele másoknak! Ez nem a cukorba hempergett “száraz” változat, mert itt a narancsos cukorsziruppal együtt, üvegekben tehetjük el felhasználásig (vagy amíg fel nem falják arra ólálkodó manók).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek