Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj szirupban eltéve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kandírozott narancshéj szirupban eltéve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1378 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 345 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1378 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat alaposan megmossuk, majd vékonyan lehámozzuk úgy, hogy a fehér rész ne maradjon rajta, ezt én zöldséghámozóval oldottam meg, ami pont olyan vékonyan hámozza le, ahogyan kell és a munka is gyorsabb vele. Miután meghámoztuk, a darabokat fél centi vékony csíkokra vágjuk, majd egy mélyebb tálban hideg vizet öntünk rá, és egy napig ázni hagyjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és kicsit átöblítjük a héjakat, majd egy lábasban feltesszük főni 10 dkg cukorral és annyi vízzel, ami ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzzük közepes lángon, majd leszűrjük, és ismét átöblítjük.
  3. A leszűrt narancshéjakat lemérjük, majd feltesszük ismét főni 8 dl vízzel és annyi cukorral, amennyi a héjak súlya volt. Adjunk hozzá egy csipet sót is. Közepes lángon főzzük, néha megkevergetve kb. 60 percig, míg a narancsok héja üvegesen áttetszővé válik és a szirup kissé besűrűsödik.
  4. Fontos, hogy ha a szirup túlságosan besűrűsödne, akkor öntsünk hozzá egy kis vizet, mert a túl sűrű szirup a hűléssel megkeményedik, kikristályosodik. Még melegen kiforrázott üvegbe pakoljuk, és a sziruppal felöntjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5578
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Ajánló

Moszkauerhez, gyümölcskenyerekbe, süteményekhez.

Receptkategóriák

Figyelem! Ne dobjátok el a kifacsart narancsok héját, mivel könnyedén készíthettek belőle kandírozott narancshéjat, és egyáltalán nem nagy ördöngösség, bárki házilag gyárthatja, és aztán dicsekedhet vele másoknak! Ez nem a cukorba hempergett “száraz” változat, mert itt a narancsos cukorsziruppal együtt, üvegekben tehetjük el felhasználásig (vagy amíg fel nem falják arra ólálkodó manók).

Hozzászólások

Vicikó

Szia Gastro love! Jó recept, biztos finom. :-) De a Te, ill. mindenki figyelmébe ajánlom pl. a következ? cikket, miel?tt legközelebb ilyet, és ehhez hasonló ételt készítesz! http://tudatosvasarlo.hu/cikk/citrusok-heja-%E2%80%93-mielott-belereszelned-sutemenybe Szép vasárnapot kívánok! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Köszönöm.:-)

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Köszönöm, már olvastam ehhez hasonló cikkeket, de szerintem több káros anyagot szippant be az ember egy metróaluljáróba, mintha mosatlanul befalna egy egész narancsot héjastól. Persze aki fél t?le, az inkább ne fogyassza :) Persze jobb volna ha termeszthetnénk otthon a saját kertemben narancsot, az biztos egészségesebb lenne. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.