r
Nosalty Logó

Egyszerű tortadísz aszalt gyümölcsből

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
RAW
Egyszerű tortadísz aszalt gyümölcsből
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1507 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 188 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    6393 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1507 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 óráig vízben áztatjuk a darabolt aszalt gyümölcsöket.
  2. Turmixoljuk pépesre, és keverjük bele a mézet. Az aszalt gyümölcsöket külön-külön pépesítjük a színüket természetesen lehet variálni.
  3. Sütőpapíron szépen vékonyan elterítjük, használhatjuk egy kanál domború oldalát ehhez a művelethez.
  4. Nyitott sütőben a legalacsonyabb hőfokon megszilárdítjuk.
  5. Az aszalógépbe is tehetünk sütőpapírt, és erre öntve a gyümölcsöt 6-9 óráig szárítjuk. Figyelni kell, hogy a gyümölcs rugalmas maradjon, ha már nem ragacsos és annyira megszilárdult, hogy le tudjuk húzni, akkor a legjobb.
  6. Késsel vagy ollóval feldaraboljuk, és ízlés szerint formázzuk. Nem csak szép, de egészséges és finom édesség is.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5820
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Ajánló

Mézes aszalt gyümölcs dekoráció.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olcsó és nagyon mutatós. Nagyon fontos: nem szabad kiszárítani! Legyen rugalmas így gyurmaként formázhatjuk. Ne felejtsük el nem sütni kell hanem szárítani.  

Hozzászólások (9)

OsztriGa

Ez nagyon klassz! El?ször azt hittem szilva-barack megy bele vegyesen...de nem, ugye? Köszi a receptet. T.

RAW

Kedves Osztriga! Köszönöm szépen:) javítottam, köszönöm az észrevételt. Igen külön kell pépesíteni a szilvát, és a barackot. A narancsos virágok a képen a sárgabaracból vannak, a sötét meg a szilvából. Üdv, RAW

Fahéj

Kedves RAW! Ez egyszer?en fantasztikus! Roppant egyszer? és ötletes díszítési alapanyag, Te pedig nagyon ügyes vagy. Köszi, hogy föltetted! Üdv: Fahéj

RAW

Kedves Fahéj! Nagyon szépen köszönöm:) Igen nagyon egyszer? én is azért szeretem. A fahéjról jut eszembe ha leteríted a gyümölcsöt és utána darát fahéjjal megszórjuk akkor érdekesen tudjuk az alapot dekorálni és az illata is nagyon finom lesz. Mégegyeszer nagyon szépen köszönöm a sok dicséretet. Üdv, RAW

dombinori

Szia RAW, Atyaég...megáll az eszem, sosem értettem hogyan jut embereknek az eszébe, hogy ilyen klassz dolgokat miként lehet megalkotni. Nagyon szép dekorációt találtál ki, ügyes vagy. És irigyellek nagyon, hogy ilyeneket ki tudsz találni. Minden elismerésem :-) Üdv, Nóri

RAW

Kedves Nóri! Nagyon szépen köszönöm a sok-sok dicséretet:) Néha szerencsével járok, akkor nagy az öröm és a b?szkeség. Van egy m?agyag íz? édesség gyerekeknek annak szerettem volna elkészíteni az egészséges változatát, így született ez a dekoráció. Nagyon kedves vagy, mégegyszer köszönöm:) Üdv, RAW

bacver

H???... Ez nagyon tetszik, nagyon ötletes! :) Biztosan kipróbálom majd! Köszi! :)

RAW

Kedves Bacver! Nagyon örülök, és köszönöm szépen:) További kellemes szép napot. Üdv, RAW

kicsivik

WAW RAW!

RAW

:))

judt06

Kedves RAW! Gratulálok! Az lenne a kérdésem hogy süt?ben mennyi ideig tart amíg megszárad?Köszi!

RAW

Kedves Judt06! Nagyon szépen köszönöm. Sokmindent?l függ pl:nyitva tudod e tartani a süt? ajtaját, milyen vastag a krém és mekkora felületen van elterítve. Órákig is eltarhat, de ha magas a h?mérséklet akkor gyorsan kiszárad (az nem jó) és törékennyé válik (így inkább keménycukrot kapsz lapos formában:). Mekkora h?fokon tervezed a szárítását és milyen mennyiségben? Úgy jobban megtudnám mondani. Üdv, RAW

judt06

Köszönöm!Háááát a mennyiséget nem tudom:-),de a légkeveréses süt? legalacsonyabb h?fokán tervezem.Érdekelne nyitva és csukva is kb-ra csak-belefogjak-e,megéri-e ezért kérdezem.

RAW

Kedves Judt06! 6-8 órig biztosan eltart. Alacsonyabb h?fokon tovább tart de hidd el nem olyan vészes a kiszárítása mivel nagyon lassan szárad így kevesebb az esély arra, hogy le ég:) Ha nyitva hagyod akkor tovább tart inkább 8-óráig. Pl ha reggel elkezded és otthon vagy egész nap estére már készen is van. Ha vastagabbat csinálsz annak több id? kell. Nem tudom van-e otthon szilikon süt?lemezed vagy szilikon süt?lap azon nagyon jól el lehet készíteni. Igen megértem a süt?ben sok lehet a 6-8 óra, nem tudom mennyibe kerül ennyi energia elhasználása. A képen látható tortadísz tényleg ilyen szép az életben is. Van egy ilyen üveges cukor kinézete nagyon mutatós. Kellemes hétvégét! RAW

judt06

Köszönöm a mindenre kiterjed? választ :-).Jó a többi recepted is,különleges.Neked is jó 7végét!Üdv

RAW

Én is köszönöm:) Üdv, RAW

scarlett69

Ez nagyon ott van, gratulálok!!

RAW

Kedves Scarlett69! Nagyon szépen köszönöm:) Üdv:Raw

Törölt felhasználó

Szia! Az érdekelne,ha ezt kicsit vastagabban terítem el,lesz e olyan gumicukor íze,mintha friss gyümölcsb?l csinálnám,vagy aszalt gyümivel inkább dísz?:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.