r
Nosalty Logó

Kakaós csiga pussycattól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Kakaós csiga pussycattól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Összesen 639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Összesen 3828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Összesen 280 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5296.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    3119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mikróban meglangyosított lisztet a sóval keverőtálba szitáljuk. Mélyedést fúrunk a közepébe. Ebbe tesszük a cukrot, az élesztőt és a langyos tejet. Megszórjuk egy kis liszttel és letakarva hagyjuk felfutni.
  2. Most hozzáadjuk a tojássárgát és elkezdjük dagasztani. (Én ezt a műveletet a robotgépre bízom.)
  3. Amikor már kissé összeállt, akkor lassan a margarint is hozzáadjuk. 10 percigdagasztjuk. Akkor jó, ha az edénytől elválik, és szép fényes.
  4. A tálat és a tésztagombócot olajozzuk meg egy kissé, majd a tésztát takarjuk le folpackkal, a tálat pedig ruhával és tegyük huzatmentes, langyos helyre. Kelesszük a duplájára.
  5. Mialatt kel, készítsük el a tölteléket. A margarint, a porcukrot, a tojásfehérjét és a kakaót keverjük pépesre.
  6. Ha a tészta megkelt, borítsuk deszkára, gyengéden gyúrjuk át és vágjuk kétfelé (ha elég nagy a gyúródeszkánk, akkor maradhat egyben is).
  7. Nyújtsuk vékonyra, kenjük rá a tölteléket, és csavarjuk fel, mint a bejglit. Vágjuk kb. 3 cm-es darabokra.
  8. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsire sorakoztassuk fel őket, kb. 1,5 cm-es távolságra egymástól.
  9. Kenjük meg egy pici tejjel elkevert tojássárgájával, és fél órát hagyjuk kelni.
  10. Közben a sütőt bemelegítjük 180 C fokra.
  11. Ha letelt a fél óra, betesszük a sütőbe. Ha már kezd egy kis színe lenni, locsoljuk meg meleg, vaníliás cukros tejjel. Egy pár jégkockát is bedobhatunk a sütő aljába, hogy egy kis gőzt kapjon. (Egyébként minden kelt tészta sütésénél tegyünk egy kis tűzálló edénykében vizet a sütő aljába.)
  12. Süssük szép pirosra, ha kész újra locsoljuk meg a tejjel, és takarjuk le konyharuhával.(Ettől lesz finom puha belül.)
  13. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor nem folyik ki a kakaó annyira.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 573
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 176511
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

A minap a családom megemlítette, hogy kakaós csigát kéne sütni. Eddig azért nem szerettem vele foglalkozni, mert mindig a fele kakaó a tepsibe landolt, ami engem fenemód idegesített. Most hogy kértek rá, hogy süssek, elkezdtem kutatni a legjobb recept után a neten, hátha találok egyet, ami tökéletes. Meg kell hogy mondjam, tökéletes receptet nem találtam, de én megpróbáltam kihozni ezt a variációt kb 5 receptből. Nekem ez most a tökéletes, aki nem hiszi, járjon utána, és süsse meg. Merem állítani, hogy nem fog csalódni. Nagyon finom lett, pihe-puha és jó csokis. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek