r
Nosalty Logó

Juhászlabda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 544 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1630 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 544 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1630 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 384 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat feltesszük a tűzre egy kisebb serpenyőbe, hogy mire elkészül a habos massza, ne kelljen várakozni a kellő hőfokra, hanem azonnal süthessük.
  2. A tojásfehérjéket a két csipet sóval nagyon kemény habbá verjük, majd habverés közben beletesszük a borsot és a reszelt szerecsendiót.
  3. Ezután óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk (vegyítjük) a reszelt sajtot.
  4. Az asztalon már várakoznia kell egy mély tálkában a zsemlemorzsának. Ebbe egy kanál segítségével diónyi masszát ejtünk, és gyors mozdulatokkal gömb alakúra formáljuk.
  5. Ezután tesszük a forró olajba, és szép ropogósra sütjük. A kis diócskákból gyönyörű labdák lesznek!
  6. Papírtörlőre szedjük, és melegen kínáljuk.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 98076
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Ajánló

Gyorsan kell a masszával dolgozni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Juhászlabda
Lizinka_ 510 recept

Ez egy közkedvelt, sós finomság a családi receptgyűjteményből, a maradék tojásfehérjék felhasználásával. A habcsók mellett ez is sokszor elkészítésre kerül. Könnyű, sós fánkok, illetve labdák lesznek a habos masszából. Próbáljátok ki! Érdemes.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta labdácskák és régóta készültem, hogy elkészítem ezt az ételt, de nagy meglepetésemre nem sikerült! Mindent lemértem - úgy készítettem - ahogy a receptben adva volt, mégis a végén nem állt össze a massza. Annyira nem, hogy tettem bele sajtot s?ríteni, zsemlemorzsát is, ett?l viszont azonnal leszállt és leragadt a forró olajos tepsibe. Pillanatnyilag nem értem a dolgot, de még majd próbálkozom! Remélem, valaki elkészíti és véleményezi, jó lenne megsütni, mert ígéretesnek tartom még ezután is?

Lizinka_

Szia! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ez a fincsi sajtos fánkocska!! Szerintem, legközelebb, csak egy fehérjével dolgozz, hogy kezdetben könnyebb legyen a készítés. B? forró olajban süsd, ne olajos tepsiben. Én úgy oldom meg a b? olajat, hogy egy kicsi fazékba öntöm és így a kevés olaj sok lesz. Drukkolok, hogy el tudd készíteni! Remélem tudtam segíteni! Andi

marianna1211

A receptben 1 dl olaj van a sütéshez, abban nem lehet "b? olajban" kisütni semmit.

Lizinka_

Kis méret? serpeny?be, fazékba, lábasba tedd az 1 dl olajat és csodát fogsz látni! Az sem árt, ha teflonozott, vagy kerámia bevonatú az edényed. De az sem tilos, hogy önts még hozzá, ha kevesled. A süt?zsiradék edényfügg?. Igaz, hogy fontos, de nem szerves része a receptnek. BUÉK !

Törölt felhasználó

Elkészítettem, és új kedvenc!! Nagyon egyszer? és finom, imádom a rántott sajtot csak utálok bíbel?dni a panírral, de most már ez is meg van oldva. Az el?z? hozzászólónak mondom hogy igazából nem áll össze az egész, és valamilyen szinten folyik is a tojásos sajtos massza, s?t még amikor a zsemlemorzsába rakom is még nem viselkedik golyóként, de amint belekerül a forró olajba, összeáll. Két ev?kanállal szedegettem le egymásról, és hiába hogy kis lábasban csináltam, pillanatok alatt kész volt.

Lizinka_

Szia! Köszönöm a visszajelzésedet. Örülök, hogy sikerült és ízlett is ez az egyszer?, de különleges sajtos fánk! Tényleg pillanatok alatt elkészül. További jó sütés-f?zést kívánok! Andi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek