Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indonéz sült banán

Indonéz sült banán
Indonéz sült banán
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pisang goreng, vagyis a sült banán az indonézek egyik kedvenc desszertje. Egy csésze teával igazán kellemes kis délutáni nasi. Ezt a receptet egy indonéz lánytól kaptam, és mivel nálunk is nagy kedvenc, így én is elkészítettem. A nagy sikerre való tekintettel többször sütöttem már :) Mivel gluténmentes, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

  • 3 dl kókuszolaj (én kókuszolajat használtam a bő olajban sütéshez, mert az van itthon, de bármilyen növényi olajjal ugyanúgy működik)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket a sóval és a hideg vízzel simára keverjük.
  2. A banánt megpucoljuk, középen kettévágjuk, majd hosszában is elszeleteljük.
  3. Közben a kókuszolajat felhevítjük, a banánokat az előzőleg összekevert lisztes keverékbe mártjuk, és a forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. Egy kis mézzel meglocsolva vagy fahéjas porcukorral megszórva is nagyon finom, de ha halmozni akarjuk az élvezeteket, akkor tegyünk mellé egy gombóc vanília fagyit. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Spicy Momma

Mióta szakács: 2016.02.03.
11 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült banán, indonéz sült banán, édes sült banán, pisang goreng

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

167
banán 4 közepes db
rizsliszt 75 g
tápiókaliszt 1 evőkanál
víz 125 ml
1 csipet