Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indonéz gyömbéres fenyérfűtea

Indonéz gyömbéres fenyérfűtea
Indonéz gyömbéres fenyérfűtea
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indonéziában az egyik legnépszerűbb ital a tea. A wedang jahe sereh az egyik kedvencem. Nemcsak finom, de hatékony bacigyilkos is. Ezzel a tradicionális itallal a napokban sikeresen kúráltam ki magam a megfázásból. A tea természetesen cukor nélkül is elkészíthető, de az indonézek édesen isszák :)

hozzávalók / 2 adag

  • 50 g gyömbér (kb 5 cm-es darab, megtisztítva)
  • 3 szál fenyérfű (2-3 darabra vágva)
  • 80 g cukor (vagy ennek a mennyiségnek megfelelő cukorhelyettesítő)
  • 5 dl víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót egy kis lábasban, közepes lángon felteszünk főni.
  2. Amikor forrni kezd, kis lángon még 10 percig főzzük.
  3. Ha elkészült leszűrjük, és melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Spicy Momma

Mióta szakács: 2016.02.03.
11 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
konyha: távol-keleti
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

wedang jahe sereh, indonéz tea, tea megfázásra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

187
gyömbér 50 g
fenyérfű 3 szál
cukor 80 g
víz 5 dl