Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti vendégváró keksz

Húsvéti vendégváró keksz
Húsvéti vendégváró keksz
43 perc / előkészület: 40 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az úgy volt, hogy nem volt éppen nyulas formám. Ezért aztán egy karácsonyi angyalkából - némi erőszaknak és egy kúpcsőrű fogónak a segítségével - formáztam nyulat. És mivel történetesen tojás alakú kiszúró formám se volt, így egy nagy alakú pogácsa szaggatóból roggyantottam tojást  - igaz, hogy így aztán domború lett az alja...hiába a fizika az makacs dolog...- szóval nem kell feltétlenül a boltba szaladni kiszúró formáért. Aztán ha valaki nagyon elunja a formák szaggatását - velem rendszeresen előfordul -, akkor marad a jó öreg derelyemetsző, ami vonalzó mentén járatva szépséges kis kekszeket ad eredményül.
Érdemes vékonyra nyújtani, mert úgy ad igazán különleges élményt, roppanós és leheletfinom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Húsvéti locsolóváró finomság. Gyalogosan érkezőknek szinte mindent kínálhatunk mellé... :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, a vajat elmorzsoljuk benne, és tésztává gyúrjuk.
  2. Legalább 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.
  3. A tésztát 4 részre osztjuk, és két fólia (frissentartó fólia) között 2 mm vékonyra nyújtjuk. Azért kell 4 részre osztani, hogy könnyebben tudjunk a tésztával bánni. Ha már elég vékony, húsvéti nyúl formával kiszúrjuk. Tetszőlegesen választható más forma is (természetesen), én szoktam tojást is formázni. Tetszés szerint kenhető tojással, és akkor meg lehet szórni kókusszal. (én most nem szórtam)
  4. Sütőben pár percig sütjük, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg. (ha kellően vékonyra sikerült nyújtanunk, akkor ez az idő akár 3-4 perc is lehet.
  5. Ha kihűltek, olvasztott csokoládéval kettőt-kettőt összeragasztunk. Nyúlnak szemet rajzolunk :), a tojást kidekoráljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 765
elküldve: 3
receptkönyvben: 220
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos keksz, kókuszos-csokis keksz, húsvéti nyuszi, húsvéti kókuszos keksz

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norci79
Norci79 / norci79 Wed, 2011-04-20 19:36

Ez a nyuszi angyalka formából van?! Ehhez csak gratulálni tudok! Nem semmi..... Ámulok csak, mert én köztudottan kétbalkezes vagyok. :-) Szépek!

pankota
Pankota / pankota Wed, 2011-04-20 17:17

Az teljesen biztos, hogy karácsonyi angyalkából első osztályú nyulat tudsz készíteni :-))

886
finomliszt 125 g
étkezési keményítő 150 g
margarin 125 g
porcukor 180 g
kókuszreszelék 200 g
tojás 2 db
tojás 1 db
kókuszreszelék 2 ek
étcsokoládé 20 dkg