Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti fánk

Húsvéti fánk
Húsvéti fánk
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak húsvétra:)

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy edénybe kimérjük.
  2. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt másik edénybe mérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
  3. A lisztre öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.
  4. Egy fakanállal a tésztát összekeverjük, majd teljesen simára gyúrjuk, és meleg helyen letakarva 30 percig pihentetjük.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánk szaggatóval kiszurkáljuk, majd 10 percig pihentetjük.
  6. Forró olajban kisütjük.
  7. A csokoládét az olajban felolvasztjuk, majd a fánk tetejére folyatjuk, és porcukorral meghintjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokimázas fánk, kelt fánk, csokis fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Geroklemi
Geroklemi Thu, 2014-04-24 20:09

Kedves Csilla! Először is boldog névnap utáni napokat kívánok! :-) Szeretném megkérdezni, hogy tényleg csak 4 g élesztő kell hozzá? Egyébként nagyon guszták, mentve! :-)

1832
finomliszt 50 dkg
élesztő 4 g
porcukor 5 dkg
vaj 6 dkg
tej 2 dl
tojássárgája 5 db
napraforgó olaj 5 dl
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek