r
Nosalty Logó

Házi májkrém ahogy vidékikonyha készíti

NS
Házi májkrém ahogy vidékikonyha készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

698
Kalória
22.1g
Fehérje
3.5g
Szénhidrát
66.9g
Zsír
127.2g
Víz
592.5g
Koleszterin
481.4mg
Élelmi rost
926.6mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4616 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 698 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    508.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18539 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2966 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18463 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2062 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2054 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát vágjuk apróra, a kakukkfüvet hideg vízzel öblítsük le, a vajat vágjuk kockákra.A csirkemájat daraboljuk fel 3-4 centis darabokra.
  2. Egy serpenyőben a hagymáta fokhagymával és a kakukkfűszárral kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd egy tányérban félretesszük.
  3. Ugyanebben a serpenyőben szintén kevés vajon a csirkemájat folytonos kevergetés-rázogatás közben készre pirítjuk - míg teljesen átsül. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy átsült-e, vegyünk ki egy darabot, és vágjuk ketté késsel. Ha már egységes barna, átsült.A májat sütés közben frissen őrölt borssal ízesítjük. Sót egyelőre nem teszünk bele.
  4. A lepirított hozzávalókat a maradék felkockázott vajjal a turmixgépbe töltjük. Ekkor sóval, és ízlés szerint újra frissen őrölt borssal ízesítjük. Ha a turmixgép nehezen bír a hozzávalókkal, a sütőserpenyőbe engedünk kevés hideg vizet (kb. egy-másfél dl), és a keverőedénybe öntjük. A turmixgépet rázogatással lehet segíteni, hogy mindent szépen bedolgozzon. Ha finom, egységes masszát kaptunk, lekapcsoljuk. Ez néhány percet vesz csak igénybe.
  5. A kész masszát finom lyukú szűrőn átszűrjük, és kisebb edényekbe töltjük. Az edénykéket a hűtőbe tesszük, hogy a májkrém megdermedjen.
  6. Másnap óvatosan felolvasztunk kb. 50 gvajatépp csak annyira, hogy ne csapódjon ki, hanem szép krémes maradjon. Az olvasztott vajjal bevonjuk a májkrémes edények felszínét vékony (kb 2 mm-es) rétegben, így légmentesen zárjuk.Újra hűtőbe tesszük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

A vajjal bevont edényekben a házi májpástétom nagyjából két hétig eláll. Ha megbontottunk egy edényt, mielőbb - néhány napon belül - fogyasszuk el.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek