r
Nosalty Logó

Házi májkrém ahogy vidékikonyha készíti

NS
Házi májkrém ahogy vidékikonyha készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

698
Kalória
22.1g
Fehérje
3.5g
Szénhidrát
66.9g
Zsír
127.2g
Víz
592.5g
Koleszterin
481.4mg
Élelmi rost
926.6mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4616 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 698 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    508.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18539 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2966 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18463 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2062 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2054 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát vágjuk apróra, a kakukkfüvet hideg vízzel öblítsük le, a vajat vágjuk kockákra.A csirkemájat daraboljuk fel 3-4 centis darabokra.
  2. Egy serpenyőben a hagymáta fokhagymával és a kakukkfűszárral kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd egy tányérban félretesszük.
  3. Ugyanebben a serpenyőben szintén kevés vajon a csirkemájat folytonos kevergetés-rázogatás közben készre pirítjuk - míg teljesen átsül. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy átsült-e, vegyünk ki egy darabot, és vágjuk ketté késsel. Ha már egységes barna, átsült.A májat sütés közben frissen őrölt borssal ízesítjük. Sót egyelőre nem teszünk bele.
  4. A lepirított hozzávalókat a maradék felkockázott vajjal a turmixgépbe töltjük. Ekkor sóval, és ízlés szerint újra frissen őrölt borssal ízesítjük. Ha a turmixgép nehezen bír a hozzávalókkal, a sütőserpenyőbe engedünk kevés hideg vizet (kb. egy-másfél dl), és a keverőedénybe öntjük. A turmixgépet rázogatással lehet segíteni, hogy mindent szépen bedolgozzon. Ha finom, egységes masszát kaptunk, lekapcsoljuk. Ez néhány percet vesz csak igénybe.
  5. A kész masszát finom lyukú szűrőn átszűrjük, és kisebb edényekbe töltjük. Az edénykéket a hűtőbe tesszük, hogy a májkrém megdermedjen.
  6. Másnap óvatosan felolvasztunk kb. 50 gvajatépp csak annyira, hogy ne csapódjon ki, hanem szép krémes maradjon. Az olvasztott vajjal bevonjuk a májkrémes edények felszínét vékony (kb 2 mm-es) rétegben, így légmentesen zárjuk.Újra hűtőbe tesszük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

A vajjal bevont edényekben a házi májpástétom nagyjából két hétig eláll. Ha megbontottunk egy edényt, mielőbb - néhány napon belül - fogyasszuk el.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...