Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi karamellpuding

Házi karamellpuding
Házi karamellpuding
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem igazán szeretem a bolti pudingokat, jobban szeretem magam csinálni a krémeket. Mivel Ember nagyon szereti a karamell ízét, kikísérleteztem neki a karamellás pudingot is. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a vízzel felolvasztjuk, majd mikor a cukor felforr és a színe sötétbarna lesz, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a tojással elkevert tejszínt.
  2. Ekkor a karamella megszilárdul, de ahogy melegszik a tejszín, hozzáolvad.
  3. Ha a tejszín nem sűrűsíti be eléggé a pudingot, akkor adhatunk még hozzá liszttel elkevert tejet is (az arány legyen 1 az 1-hez, vagyis 1 dl tejet 1 ek. liszttel keverjünk el).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 403
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellkrém, égetett cukros krém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

238
cukor 6 ek
víz 2 ek
tojás 1 db
főzőtejszín 500 ml