Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás sütemény

Hagymás sütemény
Hagymás sütemény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ausztriában ettem először. Kikérdeztem a háziasszonyt, aztán emlékezetből elkészítettem. Mindig sikert aratok vele. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha otthon készítjük a tésztát, akkor kerek tortaformába is tehetjük, akkor hagymatorta lesz belőle. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk.
  2. Egy lábosban a felolvasztjuk a zsírt, és rádobjuk a hagymát. Meghintjük sóval, és gyakori kavargatással puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt, belekeverünk 2 tojást.
  4. A leveles tésztát kétfelé osztjuk, és lapokat sodrunk belőle. Az egyiket kicsit nagyobbra.
  5. A nagyobb lappal kibélelünk egy tepsit. Körben felhúzzuk, hogy pereme legyen. Beleöntjük a hagymás tojást, a tetejére jön a másik tésztalap.
  6. A harmadik tojással megkenjük a tetejét.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Szép barna legyen teteje.
  8. Akkor szeleteljük fel, ha kihűlt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 611
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

hagymás lepény, hagymatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bödösbanya
Bödösbanya Sat, 2018-08-25 14:27

Megcsináltam, nekem ízlett! Csak az próbálja ki, aki fanatikusan szereti a hagymát! Annak viszont ez a recept egy főnyeremény, mert a sok hagymától édes és lágy a töltelék. Nekem érzékeny az epém, féltem is egy kicsit, de nem bántotta, nyugodtan ehettem belőle többet is egyszerre. Még másnap és harmadnap is finom.

466
vöröshagyma 1 kg
sertészsír 2 ek
tojás 3 db
1 kávéskanál
leveles tészta 1 csomag