r
Nosalty Logó

Hagyma savanyúság tartósító nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagyma savanyúság tartósító nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2036 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 30 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1254 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 170 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41560.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    38966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    5406.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1908 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    15050 micro
  • β-crypt
    4075 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3324 micro
Összesen 2036 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk egy olyan műanyag edénybe, amelybe majd az egészet leforrázhatjuk és amire van pontosan ráilleszthető fedőnk
  2. Jól összekeverjük, hogy az összeállt hagymák mind szétbomolhassanak.
  3. Az ecetet, vizet felfőzzük a cukorral és a sóval, kb. 5-8 percig főzzük (fővési időtől számítva), majd rögtön leforrázuk a paprikával összekevert hagymát, és gyorsan megkavarjuk, hogy hamar le is fedhessük.
  4. Következő napig így hagyjuk (majd néha átkavargatjuk, hogy minden hagymát érhessen a leve, ami egyre több lesz).
  5. Üvegekbe rakjuk, és a levét elosszuk, hogy bőven ellephesse tetején a hagymát, szalicil nélkül lekötjük-lecsavarjuk. Hűvös helyen tároljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 27244
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Bableveshez a legízletesebb (de ez csak személyes vélemény). Férjem - rokonaink máshoz is "pusztítják" pl. simán szalonnával. A képen való adagban csak 5 db csípős paprika került, alig érezhető, enyhén csípős ízt kap, kevésbé csípős szájúaknak ajánlom. A csípős paprika adagolásban lehet változtatni, többet is vághatunk hozzá 10 db-nál, ezt is ízlés kéri, de semmi köze a tartósságához (kipróbálva!).  

Receptkategóriák

Pár évvel ezelőtt kimondottan csak bableveshez fogyasztottuk, nagyon egyedi ízt kap tőle, majd valamelyik évben sógoromnak külföldre való hazautazáskor nem sikerült magával vinnie a számára készített adagot, így maradt nekünk jócskán, s férjem rájárhatott, fogyasztva bármilyen fogás mellé, ami számára a "paradicsom"... Ebből az adagból 7 db 800 ml-es üveg lett tele + 1 kisebb, ami a képen kapott főhelyet. Aki teheti, ne fém fedővel zárja le (mint a képen látható), hanem jól záró műanyagból valóval, de ha nincs más választásunk, akkor a fedő alá használjunk celofánt, másként felbontás idejéig használhatatlanná eszi majd az ecet.

Hozzászólások (4)

piakistvanne

Az ecet hány százalékos?

Törölt felhasználó

Nahát, piakistvanne, ez aztán gyors ráérzés!!! Éppen vártam megjelenését a receptnek, hogy javíthassam (míg feldolgozás alatt áll(t), nem férhetünk hozzá). 9 %-os ecetet használtam. Minden jót, Evy

piakistvanne

Kösz a választ.Nagyon tetszik a recept,biztos megpróbálom.

Boribon

Nekem is nagyon tetszik, de mivel meg soha nem tettem el semmit, kicsik felek belekezdeni. A legvegen hogy zarod le pontosan az uveget? Foliaval is lekotod az uvegteto altt, ezert "lekotjuk-csavarjuk"? Jo hetveget!

Törölt felhasználó

Kedves Boribon! Ne legyen számodra akadály a tapasztalatlanság, legalábbis ennél a receptnél nincs szükség rá (tapasztalatra). Merem ajánlani sikerélményedre is gondolva, bár elég sirattatós készület. A könnyezés miatt, nem elíjjeszteni akarlak, de mivel els? tapasztalatod, megpróbálhatod csak fél adaggal, persze ez függ attól is mennyire vagy érzékeny. Egyed?l azt kell benne komolyan vedd, hogy a hagymák felszeletelése után TELJESEN szétválhasson minden egymásba ragadt hagymaréteg. Ezután jön a forrázás...stb. A lezárási kérdésedben ötletet adtál. Nem úgy értettem, hogy kötöm ÉS csavarom, hanem van aki köti, van aki csavarja - kinek lehet?sége szeint értettem. S mivel a jelen módszerem szerint a fed? használhatatlanná válik majd télig az ecetes lét?l, kérdésed ötletezett: kipróbálhatnám, hogy tegyek alávalót (amit nem muszály kötni is, hisz a fed? eléggé lezárja), de megóvná az ecetes lével való érintkezést. Boribon, hogy én erre miért nem gondoltam??? Köszönöm, hogy pontosítást kértél! Ha úgy döntenél kipróbálod, feltétlen érdekel eredménye(d) Sikeres hetet! Szia.

Törölt felhasználó

Üdv. M?ködik a recept er?s paprika nélkül is? ill. kell érnie a kész "terméknek" vagy akár kih?lés után fogyasztható?? (az íze végett)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek