r
Nosalty Logó

Habos meggyes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Habos meggyes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.9 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 6107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a citrom héját, a kockacukorral édesített tejben felfuttatott élesztőt, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpack-ba csomagoljuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezalatt kimagozzuk és lecsöpögtetjük a meggyet. Kivajazunk, lisztezünk egy közepes nagyságú mélyebb tepsit.
  3. A tésztát kb. kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és villával sűrűn megszurkáljuk.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és félig, kb 20 perc alatt megsütjük. Legyen már egy kis színe, mikor kivesszük.Ekkorkb. 20-25 fokkal vegyük vissza a sütő hőmérsékletét!
  5. Ezalatt kemény habbá verjük a tojások fehérjét, amibe beletettük a cukrot.
  6. A még forró tésztára rátesszük a meggyet, megszórjuk a darált dióval, majd végül rásimítjuk a cukros habot.
  7. Visszatesszük a sütőbe, és további kb. 25 percig sütjük, amíg a tetején a hab szép rózsaszínű nem lesz.
  8. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26686
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos meggyes lepény
Vicikó 251 recept

Lajos Mari szakácskönyvéből való az eredeti recept. Életem első saját készítésű süteményei közé tartozik ez, aminek akkoriban a tudatlanok lelkesedésével álltam neki. :-) Nagyon nehezen jött össze, mert nyár volt, és a vaj megpuhult... ( az eredeti receptben nincs is hűtő ), mindezek után kinyújtani sem volt semmi... Szerintem az egész család nagyon izgult, hogy mi lesz ebből, de a sütőben aztán megtörtént a csoda! Édesapám egyik nagy kedvence lett.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...