Grízgaluska a lá Anna
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14g tojás17 kcal
-
18g búzadara63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
80
Kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
70g búzadara252 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
321
Kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
44g tojás55 kcal
-
56g búzadara202 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
257
Kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
80
Kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
321
Kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
257
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
- A fehérjét fölverjük habnak.
- Óvatosan hozzávegyítjük a tojássárgáját a fehérjéhez, hozzáadjuk a sót, meg a grízt és az apróra vágott zöldpetrezselymet.
- Gyorsan a fővő levesbe galuskákat szaggatunk.
- Kifőzzük, közben folyamatosan forgatgatjuk, hogy a galuska dagadni tudjon, és a felülete ne száradjon meg.
- A tűzről levéve, fedő alatt állni hagyjukmég kb. 10 percig.
- Receptkönyvben: 366
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 61570
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
A könnyű, laza, puha grízgaluska titka a fölvert tojásfehérje és a gyors előkészület! Számomra a húsleves és zöldségleves elmaradhatattlan kiegészítője. Barátaim Magdi grízgaluskája néven emlegetik, amit én az "ÉDESANYÁM GRÍZGALUSKÁJA " néven.....
Hozzászólások (13)
Szia! Mamám tud igazi grízgaluskát, és Anyukám nagyon jó szakács létére nem, mert neki mindig szétmegy. Viszont én meg még nem próbáltam. :) De ha azt írtad, hogy könny?, lehet, hogy sikerülni fog, ki fogom próbálni. Köszi a receptet. Üdv, WM
teszek bele egy kis szódabikarbónát is, jóval el?bb közepes keménységüre megkeverem, hogy a dara szívja meg magát
White Magic.... Egy kanál segítségével probáld formálni, hogy formás legyen, NE ESSEN SZÉT! A fövö (nem lobogó) levesbe szaggatod. Meglátod, hogy sikerülni fog! Ha anyukád, nagyid készítette, láttad a folyamatot.....
Negyedszázada f?zök, de a grízgaluskám mindig leginkább ágyúgolyóra hasonlított, olyan kemény volt. Míg itt nem olvastam, hogy a fehérjét fel kell verni... Ezt eddig senki se mondta, úgyhogy örök hálám a tippért. Nagyon köszi.
Szia! Nagyon jó és praktikus recept. Jól sikerült. Próbálja ki mindenki.
Bizony, bizony, nagyon jó a recept!!! Az én Anyukám is így csinálja, és mindig isteni finom lesz.
Ez egy szuper recept, a héten már 2-szor készítettem el. Most csináltam el?ször és biztos, hogy nem utoljára. Köszi!
Ez úgy szétesett, mint a huzat.... nem tudom mit rontottam el. Már százszor elolvastam a receptet, követtem mindent, de nagy kudarc lett:-(((
Nagyon szeretem a grizkaluskat de nem szeretek probalkozni vele mert mindig kudarcba fullad. Ma megis ugy dontottem, hogy elkeszitem, meghozza a te recepted alapjan. A petrezselymet kihagytam, de a galuskam tokeletes lett. Koszonom a receptet. Udv, Edith
Szia, Hihetetlen, de nagyon jol sikerült! Köszi BA
Egyszer már próbálkoztam grízgaluskával, akkor k?kemény lett, most sajnos teljesen szétesett. Mi a titka az elkészítésnek?
Most el?ször csináltam és tökéletes lett! Köszönöm!
Nekem is szétesett, pedig pihentettem is