Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízgaluska a lá Anna

Grízgaluska a lá Anna
Grízgaluska a lá Anna
22 perc / előkészület: 15 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A könnyű, laza, puha grízgaluska titka a fölvert tojásfehérje és a gyors előkészület!
Számomra a húsleves és zöldségleves elmaradhatattlan kiegészítője.
Barátaim Magdi grízgaluskája néven emlegetik, amit én az "ÉDESANYÁM GRÍZGALUSKÁJA "  néven.....

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
  2. A fehérjét fölverjük habnak.
  3. Óvatosan hozzávegyítjük a tojássárgáját a fehérjéhez, hozzáadjuk a sót, meg a grízt és az apróra vágott zöldpetrezselymet.
  4. Gyorsan a fővő levesbe galuskákat szaggatunk.
  5. Kifőzzük, közben folyamatosan forgatgatjuk, hogy a galuska dagadni tudjon, és a felülete ne száradjon meg.
  6. A tűzről levéve, fedő alatt állni hagyjuk még kb. 10 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 56 281
elküldve: 11
receptkönyvben: 547
elkészítve: 46/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugi

Mióta szakács: 2011.02.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

grízes levesbetét, galuska levesbe

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Sun, 2014-07-06 13:22

Egyszer már próbálkoztam grízgaluskával, akkor kőkemény lett, most sajnos teljesen szétesett.
Mi a titka az elkészítésnek?

bragi
bragi Sun, 2013-12-29 19:21

Szia, Hihetetlen, de nagyon jol sikerült! Köszi BA

Citromocska
Citromocska / Citromocska Sun, 2013-06-09 15:01

Nagyon szeretem a grizkaluskat de nem szeretek probalkozni vele mert mindig kudarcba fullad. Ma megis ugy dontottem, hogy elkeszitem, meghozza a te recepted alapjan. A petrezselymet kihagytam, de a galuskam tokeletes lett. Koszonom a receptet.
Udv, Edith

3masmama
3masmama Sun, 2013-03-03 14:42

Ez úgy szétesett, mint a huzat.... nem tudom mit rontottam el. Már százszor elolvastam a receptet, követtem mindent, de nagy kudarc lett:-(((

kovesine
kovesine / kovesine Thu, 2013-02-07 10:24

Ez egy szuper recept, a héten már 2-szor készítettem el. Most csináltam először és biztos, hogy nem utoljára. Köszi!

isabelle30
isabelle30 Wed, 2012-02-22 14:35

Bizony, bizony, nagyon jó a recept!!!
Az én Anyukám is így csinálja, és mindig isteni finom lesz.

kisposi
kisposi Sun, 2012-02-12 14:33

Szia!
Nagyon jó és praktikus recept. Jól sikerült. Próbálja ki mindenki.

szeag
Sz. Ági / szeag Sat, 2011-11-05 12:34

Negyedszázada főzök, de a grízgaluskám mindig leginkább ágyúgolyóra hasonlított, olyan kemény volt. Míg itt nem olvastam, hogy a fehérjét fel kell verni... Ezt eddig senki se mondta, úgyhogy örök hálám a tippért. Nagyon köszi.

Västerås
Hugi / Västerås Thu, 2011-08-18 18:31

White Magic.... Egy kanál segítségével probáld formálni, hogy formás legyen, NE ESSEN SZÉT! A fövö (nem lobogó) levesbe szaggatod. Meglátod, hogy sikerülni fog! Ha anyukád, nagyid készítette, láttad a folyamatot.....

kerteszm
kerteszm Thu, 2011-08-18 14:14

 

teszek bele egy kis szódabikarbónát is, jóval előbb közepes keménységüre megkeverem, hogy a dara szívja meg magát

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Thu, 2011-08-18 10:54

Szia!
Mamám tud igazi grízgaluskát, és Anyukám nagyon jó szakács létére nem, mert neki mindig szétmegy. Viszont én meg még nem próbáltam. :) De ha azt írtad, hogy könnyű, lehet, hogy sikerülni fog, ki fogom próbálni. Köszi a receptet.
Üdv, WM

80
tojás 1 db
búzadara 70 g
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint