r
Nosalty Logó

Citromos krémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Citromos krémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta lapok

Citromos krém

Összesen 847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta lapok

Citromos krém

Összesen 3384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta lapok

Citromos krém

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 3384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Tészta lapok

Citromos krém

Elkészítés

Tészta lapok

  1. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztára, de figyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk nagyobbra. (ha nem előnyújtott tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki jó vékonyra, majd úgy szórjuk meg a porcukorral)
  2. Ezután egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tésztát egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a maradék porcukorral, és ismételjük meg az előző műveletet.
  3. Ezután vágjuk fel három egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt, emeljük át egy tepsire, majd takarjuk le egy sütőpapírral. Ezután tegyünk rá egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat. (így a tészta nem emelkedik meg sütés közben, és finom ropogósra sül)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve vegyük le a tészta tetejéről a tepsit, és a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Én az alsó sütőpapírral együtt átemeltemet egy rácsra, és úgy hűtöttem ki a lapokat)

Citromos krém

  1. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citrom reszelt héjával és levével. (ízlés szerint adhatunk hozzá több cukrot, esetleg citromlevet is)
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a citromos krémhez.
  3. Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük rá a citromos krém felét. Ezután helyezzünk rá egy tésztalapot, majd kenjük rá a maradék krémet. Végül helyezzük rá a maradék tésztalapot, és a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit, majd ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral.
  4. Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17308
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta lapok

Citromos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek