Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta csokiszívekkel

Gesztenyetorta csokiszívekkel
Gesztenyetorta csokiszívekkel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapi zsúrra szerettem volna valami gyorsan elkészíthető finomságot a gyerekeknek. Lányom nem szereti a cukormázzal bevont tortákat, így gondoltam, összedobok egy gesztenyéset. A gesztenyét szinte mindenki szereti. :) Gyorsan elkészül, s biztosan nagy sikert arat, jó étvágyat hozzá! :)

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Szülinapra, névnapra, családi ünnepekre, zsúrokra isteni desszert. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjéktől. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket pedig kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban a sütőport elkeverjük a liszttel.
  3. Ezután a cukros tojássárgákat megszórjuk a fele liszttel, ráöntjük a fele tojáshabot, majd újból liszt, végül tojáshab, és nagy mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt világos barnára sütjük (tűpróba!).

Krémhez

  1. A fagyasztott gesztenyemasszát kiolvasztjuk, villával összetörjük, hozzákeverjük a lágy margarint. Ezután mehet hozzá a hideg cukrászhab.
  2. Gépi habverővel egynemű krémmé dolgozzuk kb. 3 perc alatt.

Díszítés, összeállítás

  1. Fél tábla étcsokit megolvasztunk, és sütőpapírra kb. 3 cm-es szíveket formázunk belőle kiskanállal. Nekem 12 szívem lett. Ezeket rövid időre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjenek.
  2. A kihűlt tésztát félbevágjuk. A két rész közé kenjük a gesztenyés krém 2/3-át. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét.
  3. A másik fél tábla csokit 1 ek olajjal megolvasztjuk, és gyors mozdulatokkal csíkokat csorgatunk a torta tetejére tetszés szerint.
  4. Az oldalát az előzőleg felvert cukrászhabbal díszítjük kedvünk szerint. Én habzsákba töltöttem, és így díszítettem. Végül a tetejére is nyomunk kis halmokat, annyit amennyi szívet "gyártottunk". S ezekre a halmokba állítjuk a már megszilárdult csokiszíveket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 913
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Galló Lívi

Mióta szakács: 2010.09.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokidíszes gesztenyetorta, tejszínes-gesztenyés torta, gesztenyekrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarm
mlnrmrta / molnarm Tue, 2015-01-27 13:59

Gratulálok ehhez az EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ recepthez, érdemes lesz kipróbálnom, nagyon szép a végeredmény is, és hihetetlen bonyodalmak nélkül valósítható meg! :)

318
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 250 g
margarin 100 g
növényi habtejszín 200 ml
növényi habtejszín 200 ml
étcsokoládé 90 g
napraforgó olaj 1 ek