r
Nosalty Logó

Gesztenyés szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Gesztenyés szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Összesen 437 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Összesen 4376 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Összesen 282 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 437 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 4376 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Elkészítés

A piskóta megsütése

  1. A 7 db tojásból, lisztből, sütőporból, cukorból piskótát sütünk kerek piskótaformában.
  2. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  3. A sütőporos lisztet átszitáljuk, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  4. A masszát rögtön a tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Ha megsült a piskóta és háromfelé vágtuk, megkenjük mindkét lapot, majd rátesszük a piskóta felső lapját.
  6. Ezután a töltelék maradékát rákenjük a tetejére és az oldalára.

Gesztenyés töltelék elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, addig a tölteléket, azaz a gesztenyemasszákat a porcukorral, langyos vajjal jól összekeverjük.

Tetejére a díszítés elkészítése

  1. Közben a marcipánmasszát megmelegítjük (pl. egy nejlonba rakjuk, és langyos vízben megmelegítjük), hogy könnyen alakítható legyen.
  2. Az asztalra teszünk egy nagyobb nejlont, erre szórunk porcukrot, majd rátesszük a kicsomagolt marcipánmasszát, aminek a tetejét is beszórjuk porcukorral kicsit. Ráteszünk egy másik nejlont, és nyújtófával szépen, óvatosan kinyújtjuk a megfelelő nagyságra.
  3. Ha sikerült jó vékonyra kinyújtani a marcipánt, akkor lassan, óvatosan a torta tetejére helyezzük, és az oldalát szépen eligazgatjuk, hogy mind a tetején, mind az oldalán szépen hozzásimuljon a tortához.
  4. Utána a tetejét kidíszítjük marcipánfigurával vagy marcipánvirágokkal, stb. Végül hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1586
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 31.

Ajánló

Én általában a tortákat, s bizonyos süteményeket délután vagy este elkészítem, és csak másnap szeletelünk, amikor együtt van a család.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom születésnapjára készítettem ezt a gesztenyés tortát... Nagyon finom lett!!

Hozzávalók

A piskóta megsütése

Gesztenyés töltelék elkészítése

Tetejére a díszítés elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek