Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenye bonbon

Gesztenye bonbon
Gesztenye bonbon
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors variáció gesztenyére, nagyon egyszerű az elkészítése. Csak félig csokizzuk le a bonbonokat, így mutatósabb.

hozzávalók / 4 adag

A bonbonhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felengedett gessztenyemasszát átgyúrjuk a mascarponéval, a rummal,a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kókusztejport, hogy ne ragadjon.
  2. Hengert formázunk belőle, majd a masszát 16 egyenlő részre osztjuk.
  3. Golyókat formázunk, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.
  4. Olvasztott csokival meglocsoljuk a tetejüket, és egy szem szórócukorral díszítjük.
  5. Tálaláskor tejszínhabot adunk hozzá kis tálkában.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 371
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés gesztenyegolyó, mascarponés gesztenyedesszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
gesztenyemassza 25 dkg
mascarpone 6 dkg
rum 2 ek
kókusztejpor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
meggybefőtt 20 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
cukorgyöngy 1 ek
habtejszín 2 dl
porcukor 2 ek
kókuszreszelék 1 ek