r
Nosalty Logó

Baracklekváros piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Varga Alexandra
Baracklekváros piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 2045 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük 20 perccel a sütés előtt.
  2. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig a robotgép habverő részével keverjük.
  3. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-porcukros masszához.
  4. Végül a reszelt citromhéjat is keverjük hozzá a tésztához.
  5. A sütőpapírral kibélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Ezután 10 percig sütjük (tűpróba!).
  6. A kész piskótát konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve, hagyjuk a piskótát kihűlni.
  7. A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral, és tálra tesszük, majd felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 299
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 113269
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.

Ajánló

A könnyű, lágy tésztához akár baracklekvárt vagy pudingot is fel lehet használni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Baracklekváros piskótatekercs
Varga Alexandra 1 recept

Eddig a boltban vettem meg, mert azt hittem, hogy nehéz elkészíteni, de most már itthon csinálom, és persze sokkal finomabb, mint a boltban vásárolt áru.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.