Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baracklekváros piskótatekercs

Baracklekváros piskótatekercs
Baracklekváros piskótatekercs
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig a boltban vettem meg, mert azt hittem, hogy nehéz elkészíteni, de most már itthon csinálom, és persze sokkal finomabb, mint a boltban vásárolt áru.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A könnyű, lágy tésztához akár baracklekvárt vagy pudingot is fel lehet használni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük 20 perccel a sütés előtt.
  2. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig a robotgép habverő részével keverjük.
  3. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-porcukros masszához.
  4. Végül a reszelt citromhéjat is keverjük hozzá a tésztához.
  5. A sütőpapírral kibélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével  tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Ezután 10 percig sütjük (tűpróba!).
  6. A kész piskótát konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve, hagyjuk a piskótát kihűlni.
  7. A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral, és tálra tesszük, majd felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 107 469
elküldve: 13
receptkönyvben: 475
elkészítve: 37/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Alexandra

Mióta szakács: 2011.08.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros piskóta, pudingos piskótatekercs

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erika Vanda
Erika Vanda Thu, 2017-04-06 16:24

Én ma készitettem el.. jol sikerült. :)
20 percig én sem kevergettem a tojásokat :) Köszönöm a receptet !

Majam
Majam / Majam Sat, 2014-11-29 18:56

Elkészítettem, szép lett a tészta, bevallom, nem vertem a tojást a cukorral 20 percig, ám valaki elmondhatná, miért van erre szükség! Megköszönném.
Normál méretű tepsit használtam, és a hőfokot pont úgy adagoltam, ahogy a recept írja. Nekem mondjuk, barnább lett a tészta kívül, de tökéletes a vastagsága, jól lehet tekerni és a lekvár sem folyt ki belőle. Pikk-pakk megvolt, már el is fogyott.:-)

szaszilka
szaszilka Fri, 2014-04-18 21:38

Köszi a receptet, isteni lett! Egy gondom volt csak: a piskóta felső-alsó rétege a sütőpapírra, ill. a konyharuhára ragadt..:-( Mi lehet az oka?

Más: gáztepsiben sütöttem,teljesen jó a méret.

mangomanga
mangomanga Sat, 2013-03-02 19:42

Sziasztok! Mekkora tepsi kell hozzá? Ennél a sütinél azt hiszem ezen múlik az egész mutatvány:) Ha pici a tepsi túl vastag,-ha túl nagy akkor viszont nagyon vékonyka lesz a tészta.

REDICSNE
REDICSNE Thu, 2012-11-15 21:46

azért oda kéne figyelni én még nem próbáltam így de szerintem sem lehet hogy így nézzen ki a süti tokpela szerintem neked van igazad hát meg kéne nézni a különbséget a két tekercs között!!!

timcsiikee
timcsiikee / timcsiikee Sat, 2013-07-06 20:42

Ma megcsináltam a sütit és úgy néz ki mint az itteni fenti képen. A másik recept amit belinkeltek lehet, hogy ugyan az, de szerintem az a különbség a kettő között, hogy ezt finomliszttel csinálták a másikat meg rétesliszttel, és ezért néz ki máshogy. Csak persze egyik receptnél sem emelték ki, hogy melyiket kell használni. Főleg ha még nem is csináltad ilyen módon meg ezt a sütit, akkor nem illik rögtön támadni, hogy márpedig ez nem lehet.

fnbetti
fnbetti / fnbetti Fri, 2012-05-18 20:44

Köszi a receptet, kedvet kaptam!!! Bár, egyszer már csináltam...húúúú.... vagy 7 éve, de most tuti megint fogok!!! De miért közepes nehézségű??? :)))

zsuzska78
zsuzska78 Tue, 2011-12-13 19:37

Én tegnap megsütöttem, és szuper lett. A párom imádja a lekváros piskótatekercset de eddig nem sütöttem mert macerásnak tartottam. Ezután gyakrabban készítem. Köszi üdv.

klara81
citromhéj / klara81 Sat, 2011-09-17 16:58

Sziasztok!
Mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja, az elkészült tésztát a sütő tepsijébe tett sütőpapírra öntöttem, de mikor kivettem a sütőből a tésztát, észrevettem, hogy az nagyon vékony, egyáltalán nem jött úgy fel, mint a képen látható. Feltekertem, nem repedt el, de amikor felszeltem, a lekvár is kifolyt, mert a tészta papír vékony lett. Mit rontottam el szerintetek?

palice
palice / palice Mon, 2011-08-22 17:41

Szia Alexandra!
nagyon jol nez ki a tekercsed :) mekkora tepsit hasznaltal? koszi
Udv.Alice.

340
tojás 6 db
porcukor 6 púpozott ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 30 dkg