r
Nosalty Logó

Füstölt húsos paprikás krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Füstölt húsos paprikás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 774 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 774 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.8 g

Zsír

  • Összesen
    314.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11476.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    8413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    895 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1528 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 4645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1274 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt húsokat egyforma darabokra vágjuk (kb. 4 x1 cm-es csíkokra), az oldalast csonttal együtt. Ha nagyon sós a füstölt hús, akkor 2 órát áztassuk meleg vízben. A vizet néha cseréljük le róla.
  2. 1 hagymát kockára vágunk, és megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük pici vízzel.
  3. A száraz paprikákat félbevágva beletesszük. A húst belerakjuk, és puhára főzzük többszöri víz hozzáadásával (kb 1,5 óra).
  4. Közben a krumplit megpucoljuk, és 0,5 cm-es hasábokra vágjuk. A maradék hagymát pedig szintén 0,5 cm-es karikákra szeljük.
  5. Amikor megpuhult a hús, rátesszük a burgonyát és a hagymát, és ezeket is puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét nagyon a burgonyát, és oda ne égjen.
  6. A végén sűrített paradicsomot és a frissen őrölt borsot is hozzáadjuk. 1-2 percig még főzzük, és finom friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 38691
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 29.

Ajánló

Annak ajánlom, aki szereti a nagyon erős ételeket. Persze lehet enyhén csípősre is készíteni. Só használatát nem írtam, mert eddig még sosem kellet megsózni, mert a füstölt hús eléggé sóssá teszi. Azért egy kóstolás nem árt tálalás előtt. Jó étvágyat hozzá !

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Avagy "megtartalak" paprikás krumpli, mert amikor ezt az ételt készítem, és a férjem jóllakott vele,  mindig azt mondja, hogy: " Na, megtartalak "!:) Lehet , hogy ezért vagyunk 26 éve együtt... Hmmm....:)

Hozzászólások (1)

P.Klára

Valamir?l eszembe jutott drága jó édesanyám húsos paprikás krumplija . Ez hasonlít rá leginkább, bár ? csak combbal készítette. Én azt szerettem, ha a piros színt kapott krumpli egy kicsit szétf?tt. Alig várom a holnapot, hogy próbát tehessek. Összefut a nyál a számban, csupán a gondolatra is. Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre:)

Edit

Kedves Klári ! Ha ugyan azt az ízt szeretnéd elérni, akkor Te is combból készítsd ,mert a füstölt hústól más íze lesz. Na nem rosszabb csak más:))Remélem megtalálod azt az ízt amit keresel:))Üdv Edit

P.Klára

Kedves Edit! M?ködik ez sertéscombbal is:) Megcsináltam. Kinézetre olyan, mint a fotón, az íze meg a régi, felejthetetlen id?ket idézte. A napokban eszembe jutott ez az étek, s nem is tudtam, milyen néven keressem, de a Tiéd hasonlított leginkább arra, amire emlékeztem. Mostantól többször is elkészítem majd. Biztos finom füstölt sonkával is, de én nem élek ezzel, mert a férjem gyomra tiltakozik ellene. De aki szeretné megf?zni, nyugodtan megteheti combból, vagy lapockából is. Örülök, hogy rátaláltam. Két napra f?ztem volna, de szinte mind elfogyott.Szia! Klári

Edit

Kedves Klári ! Én is szoktam sertés combból csinálni , de akkor nem teszek bele s?rített paradicsomot. Mi is nagyon szeretjük. Örülök , hogy megtaláltad az édesanyádra emlékeztet? ízt.Üdv Edit

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek