Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt húsos paprikás krumpli

Füstölt húsos paprikás krumpli
Füstölt húsos paprikás krumpli
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy "megtartalak" paprikás krumpli, mert amikor ezt az ételt készítem, és a férjem jóllakott vele,  mindig azt mondja, hogy: " Na, megtartalak "!:) Lehet , hogy ezért vagyunk 26 éve együtt... Hmmm....:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Annak ajánlom, aki szereti a nagyon erős ételeket. Persze lehet enyhén csípősre is készíteni. Só használatát nem írtam, mert eddig még sosem kellet megsózni, mert a füstölt hús eléggé sóssá teszi. Azért egy kóstolás nem árt tálalás előtt. Jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt húsokat egyforma darabokra vágjuk (kb. 4 x1 cm-es csíkokra), az oldalast csonttal együtt. Ha nagyon sós a füstölt hús, akkor 2 órát áztassuk meleg vízben. A vizet néha cseréljük le róla.
  2. 1 hagymát kockára vágunk, és megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük pici vízzel.
  3. A száraz paprikákat félbevágva beletesszük. A húst belerakjuk, és puhára főzzük többszöri víz hozzáadásával (kb 1,5 óra).
  4. Közben a krumplit megpucoljuk, és 0,5 cm-es hasábokra vágjuk. A maradék hagymát pedig szintén 0,5 cm-es karikákra szeljük.
  5. Amikor megpuhult a hús,  rátesszük a burgonyát és a hagymát,  és ezeket is puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét nagyon a burgonyát, és oda ne égjen.
  6. A végén sűrített paradicsomot és a frissen őrölt borsot is hozzáadjuk. 1-2 percig még főzzük, és finom friss kenyérrel tálaljuk.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 31 919
elküldve: 4
receptkönyvben: 271
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

füstölt húsos-sonkás paprikás krumpli, paprikás krumpli füstölt sonkával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Fri, 2012-09-28 13:41

Valamiről eszembe jutott drága jó édesanyám húsos paprikás krumplija . Ez hasonlít rá leginkább, bár ő csak combbal készítette. Én azt szerettem, ha a piros színt kapott krumpli egy kicsit szétfőtt.
Alig várom a holnapot, hogy próbát tehessek. Összefut a nyál a számban, csupán a gondolatra is.
Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre:)

laraed
Edit / laraed Sat, 2012-09-29 13:59

Kedves Klári ! Ha ugyan azt az ízt szeretnéd elérni, akkor Te is combból készítsd ,mert a füstölt hústól más íze lesz. Na nem rosszabb csak más:))Remélem megtalálod azt az ízt amit keresel:))Üdv Edit

P.Klára
P.Klára Sat, 2012-09-29 16:12

Kedves Edit! Működik ez sertéscombbal is:) Megcsináltam. Kinézetre olyan, mint a fotón, az íze meg a régi, felejthetetlen időket idézte. A napokban eszembe jutott ez az étek, s nem is tudtam, milyen néven keressem, de a Tiéd hasonlított leginkább arra, amire emlékeztem. Mostantól többször is elkészítem majd. Biztos finom füstölt sonkával is, de én nem élek ezzel, mert a férjem gyomra tiltakozik ellene. De aki szeretné megfőzni, nyugodtan megteheti combból, vagy lapockából is. Örülök, hogy rátaláltam. Két napra főztem volna, de szinte mind elfogyott.Szia! Klári

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-09-30 10:37

Kedves Klári ! Én is szoktam sertés combból csinálni , de akkor nem teszek bele sűrített paradicsomot. Mi is nagyon szeretjük. Örülök , hogy megtaláltad az édesanyádra emlékeztető ízt.Üdv Edit

774
füstölt oldalas 1 kg
füstölt tarja 50 dkg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
mangalica zsír 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cseresznyepaprika 5 közepes db
sűrített paradicsom 140 g