r
Nosalty Logó

Feketeribizli zselé felhőkkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Feketeribizli zselé felhőkkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 305 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2435 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 305 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1197 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2435 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feketeribizlit egy evőkanál vízzel feltesszük főni, közepes lángon, fedővel lefedve. Pár perc múlva megkeverjük. Kicsit össze is törhetjük a szemeket fakanállal. 10-15 perc alatt sok levet enged, és átfő. Hűlni hagyjuk kicsit.
  2. Egy másik főzőedényben fél liter vízre szórjuk az agar agar-t, és közepes lángon feltesszük főni. NEM KEVERJÜK, míg fel nem forrt. Miután felforrt, alacsonyabbra vesszük a lángot, és néha kevergetve 15 percig gyöngyözve főzzük.
  3. A feketeribizlit apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk. A magokat és héjat kidobjuk. Az agar agar-os vízbe keverjük. Hozzáadjuk a cukrot is, és addig keverjük, míg elolvad. Belekeverünk még 3 dl hideg vizet.
  4. 8 pohárkába vagy desszertes tálba osszuk el. Háromnegyed részig töltsük csak őket.
  5. Keményre verjük a tejszínt.
  6. Kávéskanálnyi tejszínt adagolunk a zselébe. A 8 pohár között elosszuk. Ha a zselé már szilárdul, és a felvert tejszín nem akar belesüllyedni, takarjuk be folpackkal, és kisebb gyümölccsel (pl. kivi) súlyozzuk le.
  7. Napokig eláll a hűtőben.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2054
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 17.

Ajánló

Partikra -, mert előre elkészíthető - kiváló. Nyári hűsítő desszertként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zselébe süllyesztett felvert tejszínhab. Fanyarul édes a feketeribizli ízét tükrözve.

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek