Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizli zselé felhőkkel

Feketeribizli zselé felhőkkel
Feketeribizli zselé felhőkkel
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zselébe süllyesztett felvert tejszínhab. Fanyarul édes a feketeribizli ízét tükrözve.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Partikra -, mert előre elkészíthető - kiváló. Nyári hűsítő desszertként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feketeribizlit egy evőkanál vízzel feltesszük főni, közepes lángon, fedővel lefedve. Pár perc múlva megkeverjük. Kicsit össze is törhetjük a szemeket fakanállal. 10-15 perc alatt sok levet enged, és átfő. Hűlni hagyjuk kicsit.
  2. Egy másik főzőedényben fél liter vízre szórjuk az agar agar-t, és közepes lángon feltesszük főni. NEM KEVERJÜK, míg fel nem forrt. Miután felforrt, alacsonyabbra vesszük a lángot, és néha kevergetve 15 percig gyöngyözve főzzük.
  3. A feketeribizlit apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk. A magokat és héjat kidobjuk. Az agar agar-os vízbe keverjük. Hozzáadjuk a cukrot is, és addig keverjük, míg elolvad. Belekeverünk még 3 dl hideg vizet.
  4. 8 pohárkába vagy desszertes tálba osszuk el. Háromnegyed részig töltsük csak őket.
  5. Keményre verjük a tejszínt.
  6. Kávéskanálnyi tejszínt adagolunk a zselébe. A 8 pohár között elosszuk. Ha a zselé már szilárdul, és a felvert tejszín nem akar belesüllyedni, takarjuk be folpackkal, és kisebb gyümölccsel (pl. kivi) súlyozzuk le.
  7. Napokig eláll a hűtőben.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

feketeribizli desszert, feketeribizli tejszínnel, Zselébe süllyesztett felvert tejszínhab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

305
feketeribizli 675 g
víz 8 dl
agar agar 2 ek
cukor 150 g
dupla tejszín 3 dl