Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas labdák

Fahéjas labdák
Fahéjas labdák
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor elkezdtem paleozni, akkor rendeltem kókuszlisztet. Nagyon jó vele dolgozni, kevés kalória van benne, és egészséges. Ez a finomság gyorsan elkészíthető, és két-három napra is beosztható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól összekeverjük a tojásokat, cukrot, vaníliát, sót, ghít.
  2. Hozzákeverjük az átszitált kókuszlisztet, csomómentesre keverjük, és hagyjuk 5 percet állni, mert majd kicsit duzzad a tészta.
  3. Külön tálban az őrölt fahéjat és 1 ek cukrot összekeverünk.
  4. A masszából golyókat formálunk, és megforgatjuk a fahéjas cukorban.
  5. Sütőpapírra helyezzük egymástól picit távolabb, mert még sütés közben dagadnak.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 529
elküldve: 34
receptkönyvben: 986
elkészítve: 24/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjgolyó kókuszlisztből, paleo fahéjas labda

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nuala
Nuala Tue, 2015-05-12 20:56

A recept alapja jó, de a hozzávalók mennyisége nagyon nem.
A cukrot sokkalom, még akkor is, ha xilit, vagy eritrit.
Illetve, a vaj mennyisége is sok, már ettől is összeállt a massza, pedig a tojásokat még nem is raktam bele.
Tojásból csak egyet tettem bele, mert különben túl híg lett volna.
El fogom még készíteni ezt a receptet, mert alapvetően tetszik az elgondolás, de legközelebb szerintem kihagyom a vajat, mert a tojástól is simán összeáll.
Így nagyon zsíros lett, és egy kicsit megüli az ember gyomrát.
De ezektől függetlenül köszönöm a receptet.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Sat, 2015-05-16 09:51

Ja és ez bolti kókuszliszt nem kókuszreszelékből reszelt liszt az pedig jobban felszívja magába a nedvességet. Fél bögre ghí van nem 0,75 lehet amikor átírták a receptet eltévesztették javítom majd. Persze a cukor tartalmat is csökkentheted, ha neked úgy jó. Üdv. Heni

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Sat, 2015-05-16 09:45

kedves Nuala! Ezt a receptet nem én találtam ki, ez egy amerikai recept könyvben volt és egy barátnőm segítségével fordítottuk le. Én már többször elkészítettem nekem nem volt zsíros.

buboRék.a
buboRék.a / buboRék.a Mon, 2013-05-13 19:37

Nagyon gusztának látszik! A kérdésem az volna, hogy tudna e valaki segíteni abban, hogy ha nem paleolit módon (tehát nincs kókuszlisztem, nem is szeretnék venni) szeretném elkészíteni, akkor az arányok pl. a liszt (sima búzaliszt) esetében hogyan változnak, ha változnak? Előre is köszönöm! (:

laurika
laurika Mon, 2013-05-06 12:10

Kedves Heni!
Szerinted kókuszliszt helyett kókuszreszelékkel is jó lenne ez a süti?
köszi

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2013-05-07 13:20

Kedves Laurika! Nem próbáltam kókuszreszelékkel, azzal kicsit más ízt kapnánk..kókuszreszeléket ledarálva többet kellene beletenni, mint a kókuszlisztből más az állaga.

szelva
szelva Fri, 2012-09-07 19:15

Köszönöm ezt a receptet!Nagyon finom.Kislányomnak is nagyon izlett.Legközelebb megpróbálom kókuszzsírral.Szép napot!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-11-29 19:51

Kedves Heni!

Már kétszer megcsináltam, nagyon finom lett, és jó az állaga a masszának.
Másodszorra tökéletes lett, elsőre pici liszttel, zabpehellyel gazdagítottam, mert hígabbra sikeredett.
Köszi a finom receptet!
Üdv, szép napot: Skorpió

kecskesajt
kecskesajt / kecskesajt Sat, 2011-10-01 18:52

Szia Heni! Gyönyörű a honlapod! A Nővérem paleo-zik, őt leptem meg ezzel a finomsággal. Bevallom, amikor csináltam soknak tartottam a nyírfacukor mennyiségét, de simán elbírja, nem lett tőle túl édes. Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom.

311
tojás 4 db
xilit 0.5 bögre
vanília kivonat 0.5 teáskanál
0.25 teáskanál
ghee 5 dkg
kókuszliszt 0.75 bögre
fahéj 2 ek
xilit 1 ek