r
Nosalty Logó

Fagyitorta sós karamellel

NS
Fagyitorta sós karamellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Fagyi

Sós karamell öntet

756
Kalória
13.3g
Fehérje
78.7g
Szénhidrát
44.6g
Zsír
82.8g
Víz
471.4g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
65.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Fagyi

Sós karamell öntet

Összesen 756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Fagyi

Sós karamell öntet

Összesen 3020 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Fagyi

Sós karamell öntet

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4033.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    366 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1683 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 3020 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A piskótához az egész tojásokat a cukorral felverjük (kb. 5 perc).
  3. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (18 cm), és kb 10-15 perc alatt megsütjük.

Fagyi

  1. A fagyihoz a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a vanília rúd kikapart magjait, majd nagyon alacsony lángon, folytonos kevergetés közben besűrítjük.
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt piskótát hagyjuk a formában, öntsük rá a fagyi alapot vagy a kész fagylaltot, ha azzal dolgozunk. 1 éjszakára mélyhűtőbe tesszük.

Sós karamell öntet

  1. A cukrot világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Alacsony lángon tovább melegítjük, amíg a karamell újra elolvad.
  2. A tejszínnel lehet szépen beállítani a sűrűségét, ha hígabban szeretjük, adjunk még hozzá tejszínt.
  3. Tálaláskor a tortát öntsük le az öntettel, és fogyasszuk azonnal, de az öntettel együtt is visszatehetjük a mélyhűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Igazi hű társunk a kánikulában a fagylalt :) Ha nincs kedvünk magunk fagyit csinálni, akkor a bolti fagyiból az 1 literes kiszerelésű ideális a 18 centis formához. Az eredeti receptet a NLK-ban találtam, kicsit módosítottam rajta.

További receptek

Tiramisujégkrém

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek