adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
41
Kalória
1.8g
Fehérje
9.5g
Szénhidrát
0.3g
Zsír
192.5g
Víz
-
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g cseresznyepaprika41 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3000g cseresznyepaprika492 kcal
-
22g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
492
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
99.3g cseresznyepaprika16 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
16
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 192.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 699 micro
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9606.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 8601 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 114.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 42 mg
Víz
-
Összesen 2309.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1978 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 517 micro
-
β-karotin 5117 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8389 micro
Összesen
492
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
16
kcal
Elkészítés
- A cseresznyepaprikát megmossuk, és leszedjük a zöld szárát.
- Aprítógéppel összeaprítjuk (a húsdaráló is jó), majd egy lábosba tesszük a leaprított paprikát. Rúdmixerrel összeturmixoljuk, hogy krémesebb legyen.
- Hozzáteszünk 2 evőkanál sót, hogy egy kis levet eresszen. Aki nem szereti a maró ízét a paprikának, az hosszabb időre hagyja lesózva, mert a só valamennyit elvesz belőle.
- Feltesszük a paprikát főni, addig főzzük, amíg fel nem forr. Átkeverjük, hogy mindenhol jól átforrjon. (Kb. 10-15 perc felrakástól számítva). Ha átforrt, lezárjuk.
- Üvegekbe töltjük, kirázogatjuk a levegő buborékokat belőle, mindegyik tetejére teszünk egy késhegynyi tartósítót, a tetejére öntünk egy kevés meleg olajat, ami légmentesen lezárja. Dunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni. Aki nem szereti a tartósítót, elhagyhatja, én a biztonság kedvéért mindig teszek bele.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 15 p
Ezt a paprikakrémet azoknak ajánlom, akik nem szeretik a sóval tartósítást.