Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres mini túrótorta

Epres mini túrótorta
Epres mini túrótorta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első finom eperből készült. Igazi tavaszköszöntő, könnyű, finom, intenzíven epres torta egy picike tortaformában. Pici és cuki. Imádom.:)

hozzávalók / 2 adag

Az alaphoz

A túrótöltelékhez

A díszítéshez

  • 15 dkg eper (friss)
Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A darált kekszet keverjük el az olvasztott vajjal, és jó alaposan nyomkodjuk bele a tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe.

  2. A tejszínt a porcukorral verjük habbá, tegyük félre.

  3. A zselatint áztassuk hideg vízbe 5 percre.

  4. Az epret mossuk meg, a csumáját távolítsuk el, és botmixerrel vagy turmixgéppel teljesen pürésítsük.

  5. A zselatinlapokat csavarjuk ki, és az eperpürében alacsony lángon olvasszuk fel. 1-2 percig főzzük (de ne engedjük forrni!), majd tegyük félre picit hűlni.

  6. A túrót villával alaposan törjük össze, és forgassuk bele a zselatinos, langyos epervelőt. Végül óvatosan adjuk hozzá a tejszínhabot is. 

  7. Simítsuk a kekszes alapra, és 2-3 órára tegyük hűtőbe.


  • tepsi mérete: 15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 456
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrótorta, sütés nélküli minitorta, friss eperrel készült túrótorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2784
kekszmorzsa 50 dkg
vaj 25 dkg
tehéntúró 30 dkg
porcukor 10 dkg
habtejszín 2.5 dl
lapzselatin 4 db
eper 15 dkg
eper 15 dkg