Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kókuszos rakott piskóta és pohárkrém

Epres-kókuszos rakott piskóta és pohárkrém
Epres-kókuszos rakott piskóta és pohárkrém
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az epret kókusszal kombinálni, mert szerintem nagyon jól illenek egymáshoz az ízeik. Ezt az édességet lehet poharakba vagy tálkákba is elkészíteni. Én tálkákba és egy nagyobb edénybe rétegeztem le. Nagyon finom vendégváró.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk. A szép eprekből pár darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit 4 dkg porcukorral villával szétnyomkodjuk.
  2. A habtejszínt 4 dkg porcukorral felverjük habnak.
  3. A mascarponét kikeverjük 8 dkg porcukorral, 2 db vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a felvert tejszínhab felét.
  4. Tálkákba, poharakba vagy egy nagyobb edény aljába leteszünk egy réteg babapiskótát. Meglocsoljuk a kókuszlikőr felével. Erre simítjuk a krém felét, majd elosztjuk rajta a szétnyomkodott epret. Erre megint piskótát teszünk, amit meglocsolunk a kókuszlikőr másik felével. Erre kenjük a maradék krémet, majd a meghagyott tejszínhabot. Díszítjük a félretett eprekkel.
  5. A csokoládét felolvasztjuk, és meglocsoljuk vele az epreket.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük legalább 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalhatjuk. Nagyon finom és jó vendégváró, mert akár előző nap is elkészíthetjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 681
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

részeges epres-tejszínes rakott piskóta, piskótás desszert tejszínes-likőrös eperkrémmel, epres-tejszínes babapiskóta rétegesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

697
babapiskóta 20 dkg
növényi habtejszín 4 dl
mascarpone 50 dkg
kókuszreszelék 4 dkg
likőr 1.2 dl
porcukor 16 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
eper 75 dkg
csokoládé 4 dkg