Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres gyümölcstorta

Epres gyümölcstorta
Epres gyümölcstorta
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szottyoseper-mentő sütinek indult, de olyan jól sikerült, hogy biztos, még sokszor fogom elkészíteni, talán még több eperrel. :) Ez a mennyiség egy átlagos, kerek tortaformában lett ilyen magas, mint a fotón látható szelet.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Puding

Zselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 1 csipet sóval, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Ezt összekeverjük, és apránként beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és összeforgatjuk.
  2. Előkészítjük a sütőformát, az aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát pedig kivajazzuk és lisztezzük. Ha belekerült a massza, akkor mehet az előmelegített sütőbe, és addig sütjük, míg szépen megsül a teteje, és tűpróbával nem ragad.
  3. A piskótánkat óvatosan kivesszük a formából, konyharuhára forgatva eltávolítjuk a sütőpapírt, majd ha szobahőmérsékletűre hűlt, visszahelyezzük a tortaformába.

Puding

  1. A pudinghoz a csomagoláson szereplő mennyiségtől függően cukrot adunk, és amint elkészült, a piskótánk tetejére öntjük, elegyengetjük, hogy ne legyen csomós.
  2. A pudingot pár percig hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, utána a zselé elkészítéséig hűtőbe tesszük.

Zselé

  1. Megmossuk az epret, és nagyjából összedaraboljuk. Botmixerrel vagy turmixgéppel lepürésítjük, majd egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a magokat.
  2. Az eperpüré mennyiségével arányosan hozzákeverjük a tortazselét (a piros színű még élénkebbé teszi a zselénket), és ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Ha savanykás zselét szeretnénk, akkor nem szükséges a cukor.
  3. Feltesszük főni az eperpürét, a tortazselé csomagolásán leírtak szerint főzzük, majd a már dermedt pudingrétegre borítjuk, és egyenletesen eloszlatjuk. Szintén pár percig hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük a teljes dermedésig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Orsika17

Mióta szakács: 2015.12.28.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eper, torta, gyümölcstorta, eperzselés torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

144
tojás 4 db
cukor 4 csapott ek
finomliszt 4 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
cukor 4 ek
eper 0.5 kg
tortazselé 1 csomag