r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orsika17
Epres gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Puding

Zselé

Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Puding

Zselé

Összesen 1442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Puding

Zselé

Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 1442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Zselé

Elkészítés

Piskóta

  1. Hagyományos piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 1 csipet sóval, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Ezt összekeverjük, és apránként beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és összeforgatjuk.
  2. Előkészítjük a sütőformát, az aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát pedig kivajazzuk és lisztezzük. Ha belekerült a massza, akkor mehet az előmelegített sütőbe, és addig sütjük, míg szépen megsül a teteje, és tűpróbával nem ragad.
  3. A piskótánkat óvatosan kivesszük a formából, konyharuhára forgatva eltávolítjuk a sütőpapírt, majd ha szobahőmérsékletűre hűlt, visszahelyezzük a tortaformába.

Puding

  1. A pudinghoz a csomagoláson szereplő mennyiségtől függően cukrot adunk, és amint elkészült, a piskótánk tetejére öntjük, elegyengetjük, hogy ne legyen csomós.
  2. A pudingot pár percig hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, utána a zselé elkészítéséig hűtőbe tesszük.

Zselé

  1. Megmossuk az epret, és nagyjából összedaraboljuk. Botmixerrel vagy turmixgéppel lepürésítjük, majd egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a magokat.
  2. Az eperpüré mennyiségével arányosan hozzákeverjük a tortazselét (a piros színű még élénkebbé teszi a zselénket), és ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Ha savanykás zselét szeretnénk, akkor nem szükséges a cukor.
  3. Feltesszük főni az eperpürét, a tortazselé csomagolásán leírtak szerint főzzük, majd a már dermedt pudingrétegre borítjuk, és egyenletesen eloszlatjuk. Szintén pár percig hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük a teljes dermedésig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1105
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 02.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Orsika17 7 recept

Szottyoseper-mentő sütinek indult, de olyan jól sikerült, hogy biztos, még sokszor fogom elkészíteni, talán még több eperrel. :) Ez a mennyiség egy átlagos, kerek tortaformában lett ilyen magas, mint a fotón látható szelet.

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek