r
Nosalty Logó

Epres-bazsalikomos szörp

Dávid
Epres-bazsalikomos szörp
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

163
Kalória
0.7g
Fehérje
41.6g
Szénhidrát
0.3g
Zsír
106g
Víz
-
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
38.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1956 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.8 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    587 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1960 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3640 micro
Összesen 1956 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd olyan apróra vágjuk, amilyen apróra csak tudjuk. Az epret egy tálba tesszük, és hozzáadunk két evőkanál cukrot, illetve a lime- és citrom levét. Átkavarjuk, és egy éjszakát hagyjuk így állni.
  2. Másnap az epret finom szitán vagy gézlapon átszűrjük. Fontos, hogy ne passzírozzuk, mert akkor zavaros lesz a szörp.
  3. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, és hozzáadjuk az eperléhez.
  4. Az egészet visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Ezután elzárjuk alatt a lángot, és beletesszük a bazsalikomot, és egy órát áztatjuk benne.
  5. Kivesszük a bazsalikomleveleket, üvegbe töltjük, és lehűtjük, majd vízzel felöntve szépen megisszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p

Érdekes, hogy idén mennyire felkapott lett a bazsalikom-eper kombináció. Én tavaly készítettem belőle először desszertet, azóta pedig elég intenzíven használom a bazsalikomot édességek ízesítésére, mert szerintem nagyon is van helye ilyen receptekben is. Most éppen az eperszörpöt dobtam fel vele.

További receptek

Alkoholmentes pina colada

A pina colada egy klasszikus koktél, amit mi most alkoholmentes verzióban készítettünk el, és így is levett minket a lábunkról. Kevés hozzávaló szükséges az italhoz, és pont ettől ...

Nosalty

Mojito

A Mojito egy klasszikus kubai koktél, alapja fehér rum, lime, barna cukor, friss mentalevél és szóda. Ezeket az alapanyagokat összekeverve a nyár folyékony frissességét kapjuk. Nem túl ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...