r
Nosalty Logó

Egyszerű tojásleves fehér spárga főzővizéből

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NdeeDeville
Egyszerű tojásleves fehér spárga főzővizéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 257 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 15 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1369 micro
Összesen 65 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3846 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5474 micro
Összesen 257 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 15 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér spárgákat alaposan megmossuk és meghámozzuk krumplihámozóval, a végeiből, a kemény kb. 3-4 cm-es részt levágjuk. A spárgát tovább használjuk a főételhez, nekünk itt most csak a maradékokra van szükségünk.
  2. A végeket és a spárga héját beledobjuk egy kis lábasba, és kb. 1-1,2 liter vízben 15 percig forraljuk, hogy a spárga ízét átvegye a víz. Ezután a levet egy sűrű szűrőn leszűrjük.
  3. A leszűrt lében feloldunk egy tyúkhúsleves kockát, ha szükséges, pici sóval még lehet az ízén javítani a végén. (Ha a spárgát vízben pároltuk, és abból is maradt, azt is át lehet szedni ide a még intenzívebb spárgás íz érdekében, de ne hígítsuk túl, hiszen csak 1 kockát használtunk.)
  4. Egy pohárba felütünk 2 tojást, és elkeverjük, majd az éppen lassú forrásban lévő (pötyögő) levesbe folyamatos gyors keverés mellett belecsorgatjuk a tojásokat.
  5. A tojások gyorsan megfőnek, ekkor már csak egy kis csokor (néhány szál), apróra vágott metélőpetrezselymet forgatunk bele, és csészében/kis tálban azonnal forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 763
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 26.

Ajánló

Gyors csészés leves a spárgás főételek elé. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű tojásleves fehér spárga főzővizéből
NdeeDeville 22 recept

Sok helyen kapható most friss fehér spárga, mely vajon párolva isteni, de nem kell a levagdosott végeit és a héját rögtön a kukába dobni, hiszen gyorsan varázsolhatunk belőle egy finom, tavaszias ízű csészés levest a főétel elé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.