Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű tojásleves fehér spárga főzővizéből

Egyszerű tojásleves fehér spárga főzővizéből
Egyszerű tojásleves fehér spárga főzővizéből
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok helyen kapható most friss fehér spárga, mely vajon párolva isteni, de nem kell a levagdosott végeit és a héját rögtön a kukába dobni, hiszen gyorsan varázsolhatunk belőle egy finom, tavaszias ízű csészés levest a főétel elé.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors csészés leves a spárgás főételek elé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér spárgákat alaposan megmossuk és meghámozzuk krumplihámozóval, a végeiből, a kemény kb. 3-4 cm-es részt levágjuk. A spárgát tovább használjuk a főételhez, nekünk itt most csak a maradékokra van szükségünk.
  2. A végeket és a spárga héját beledobjuk egy kis lábasba, és kb. 1-1,2 liter vízben 15 percig forraljuk, hogy a spárga ízét átvegye a víz. Ezután a levet egy sűrű szűrőn leszűrjük.
  3. A leszűrt lében feloldunk egy tyúkhúsleves kockát, ha szükséges, pici sóval még lehet az ízén javítani a végén. (Ha a spárgát vízben pároltuk, és abból is maradt, azt is át lehet szedni ide a még intenzívebb spárgás íz érdekében, de ne hígítsuk túl, hiszen csak 1 kockát használtunk.)
  4. Egy pohárba felütünk 2 tojást, és elkeverjük, majd az éppen lassú forrásban lévő (pötyögő) levesbe folyamatos gyors keverés mellett belecsorgatjuk a tojásokat.
  5. A tojások gyorsan megfőnek, ekkor már csak egy kis csokor (néhány szál), apróra vágott metélőpetrezselymet forgatunk bele, és csészében/kis tálban azonnal forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 463
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
18 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tojásleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

65
víz 1 l
fehér spárga 1 csomag
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tojás 2 db