r
Nosalty Logó

Lazacos-tormás Eggs Benedict

Fekete Melinda
Lazacos-tormás Eggs Benedict
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A hollandi mártáshoz

A buggyantott tojáshoz

A tormakrémhez

Az összeállításhoz

676
Kalória
20g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
129g
Víz
503.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hollandi mártáshoz

A buggyantott tojáshoz

A tormakrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hollandi mártáshoz

A buggyantott tojáshoz

A tormakrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hollandi mártáshoz

A buggyantott tojáshoz

A tormakrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    257.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    509 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A hollandi mártáshoz

  1. A mártás elkészítéséhez először meg kell barnítani a vajat. Ez annyit jelent, hogy alacsony fokozaton elkezdjük melegíteni a vajat amíg felhabzik, addig hagyjuk a tűzhelyen, amíg a hab eltűnik a tetejéről, az alján pedig kis megbarnult szemcsék jelennek meg. Fontos, hogy ne égjenek le ezek a szemcsék, mert akkor keserű lesz. A barnított vajnak nagyon kellemes mogyorós illata van. Miután elkészült, szűrjük át, hogy ne kerüljenek bele a hollandi mártásunkba a kis barna szemcsék.
  2. Vízgőz felett elkezdjük kihabosítani a tojássárgájákat a vízzel. Mikor már szép habos elkezdjük lassan hozzácsorgatni a barnított vajat, miközben folyamatosan verjük a habverővel, ez a folyamat hasonló a majonéz készítéshez. Addig verjük amíg szépen besűrűsödik. Figyeljünk arra, hogy a víz csak gyöngyözzön alatta, hiszen nem akarjuk, hogy rántotta legyen a tojásból, és ha elértük a kívánt sűrűséget rögtön le is zárhatjuk alatta a tűzhelyet.
  3. Ízlés szerint adjunk hozzá citromlevet és sót.

A buggyantott tojáshoz

  1. Készítsünk elő egy tál jeges vizet.
  2. Egy tányérba üssünk fel egy tojást. Egy lábosban gyöngyöző vízbe öntsünk ecetet, majd fakanál segítségével keverjük addig amíg örvény keletkezik a vízben, ebbe az örvénybe engedjük bele a tojásunkat. Kb. 1-2 perc alatt főzzük meg úgy, hogy a fehérje teljesen szilárd legyen a sárgája viszont még maradjon teljesen folyós. Fontos, hogy a víz folyamatosan csak gyöngyözzön. Amikor úgy gondoljuk, hogy elkészült a tojásunk, óvatosan merjük ki a jeges vízbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Mikor kihűlt szedjük át egy papírtörlőre és itassuk fel a felesleges vizet róla. A tojásokat mindig csak egyesével főzzük meg a fentebb leírt technikával.

A tormakrémhez

  1. A hozzávalókat keverjük össze.

Az összeállításhoz

  1. Válasszunk minőségi kovászos kenyeret, vágjunk belőle vastagabb szeleteket és pirítsuk le vajon egy serpenyőben.
  2. A pirítósra kenjük rá a tormakrémet, majd tegyük rá a lazac szeleteket, halmozzunk a tetejükre a salátából és óvatosan helyezzük rájuk a buggyantott tojásunkat. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és csorgassuk rá a selymes hollandi mártást. Érdemes késsel és villával fogyasztani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p

Az Eggs Benedict, vagy magyarosan mondva Benedek tojás egy klasszikus és elegáns reggeli vagy brunch fogás. Eleganciáját fokozhatjuk, ha olyan nemes alapanyagokat pakolunk hozzá, mint amilyet most mi választottunk: a füstölt lazacot.

További receptek

Krémsajtos-sonkás tortilla

Mikor már unod a sima szendvicset vagy vendégeket vársz és szeretnél valami gyorssal de ütőssel előrukkolni, akkor próbáld ki ezt a tortillatekercset, megkenve az ARLA lágy, selymes és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...