r
Nosalty Logó

Egészséges házi tortilla chips 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Egészséges házi tortilla chips 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 762 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 382 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 762 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egyszerűen dolgozzuk össze a száraz hozzávalókat a vízzel.
  2. Nyújtsuk ki a lehető legvékonyabbra, majd vágjunk ki belőle háromszögeket.
  3. Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Az olívaolajat spricceljük a chips-ekre.
  4. Süssük őket meg. Nem árt néha-néha belesni, nehogy megégjen.
  5. Miután kihűlt, már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 41540
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 29.

Ajánló

Mivel picit keményebb az állaga, érdemes hozzá valamilyen szószt készíteni. Mi ezzel szeretjük a legjobban: Olívaolajon pirítsatok meg egy kis fokhagymát (ne hagyjuk rajta túl sokáig!), adjatok hozzá hámozott paradicsomot vagy paradicsomsűrítményt. Ízesítsétek pici sóval, cukorral/édesítőszerrel és kedvenc fűszereitekkel. Mi sose hagyjuk ki belőle az oregánót! A chips-et amúgy nemcsak natúr sósan lehet elkészíteni. Bátran tehetünk bele különféle fűszereket, pl. fűszerpaprikát. Sajttal is el tudom képzelni. Jó ropogtatást!:)

Receptkategóriák

Egy egészséges életmóddal foglalkozó magazinban leltem erre a receptre. Az otthoni chips-készítés olcsóbban jön ki, mintha készen vennénk. Ráadásul sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti, ezért családom kívánságára még sokszor el lesz készítve.

Hozzászólások

Flóra

De jó, ezt mindenképp kipróbálom! :)

Szeva

Ez nem a tojásmentes lebbencstészta, csak trendi nevén chips?

Törölt felhasználó

a lebbencstésztába nem kell kukoricaliszt...

Törölt felhasználó

Elnézést Mindenkit?l! De ez NEM lebbencstészta!!!!! Chips az a nassolni való borkorcsolya - ropogtatni való! Szerintem a lebbencset senki nem süti meg a süt?ben! Köszi az ötletet, mentve, rá kerül a sor - AZ BIZTOS !

Törölt felhasználó

Ja, még annyit.... Én egyre gyakrabban alkalmazom a kukilisztet - fele-fele - arányban, mert, sokkal egészségesebb, mint a tiszta liszt!

Törölt felhasználó

én meg nem tudok mostanában kukoricalisztet venni mert nem lehet kapni nálunk a boltokban :(

Törölt felhasználó

szia kylean! nézd meg a Sparban, én onnan szerzem be:)

Törölt felhasználó

teljesen egyetértek veled simonani! én is egyre több mindenhez használom, ráadásul sokszor olcsóbb, mint a sima:)

Törölt felhasználó

en bioboltban vettem kukoricalisztet, es ketszerannyiba kerult mint egy olcsobb fajta buzaliszt :D ti fuszereztetek vmivel?

Swampy

nekem nagyon kemény lett :(((

Olgis

A kukoríca liszt nagyon egészséges. Puliszkát f?zök bell?le. Köretnek( keményebre f?zöm) ,kapros puliszkagolyókat készítek bel?le. A rántott húsihoz felel -fele használom. A halat paprikás kukorica lisztbe forgatva sütöm, nagyon izletes.

Törölt felhasználó

A kukoricaliszt nem ugyanaz mint a kukoricadara. Puliszkának a darát használjuk, ami hasonló állagú mint a búzadara. (s?t, szokás kevés búzadarát keverni a kukoricadarához, hogy finomítsa az ízét). Kapros puliszkagolyót még soha nem ettem. Azt hogyan csinálod? Nálunk a puliszkát vagy tejjel/tejeskávéval eszik (mélytányérba a forró puliszkára jön a hideg tej), vagy juhtúróval, tejföllel, rántottával és pirított szalonnakockával. Isteni:)

Olgis

krisztina Sajnos nem tudok veled egyet érteni. Felénk, az igazi puliszka, igenis kukorica lisztb?l készül. Csak már átformálták a recepteket. Én is szoktam darával vegyesen készíteni. Igen tejjel, savanyú káposztával, túróva+sült szalonna, paprikás hagymás zsírral(liba) ettük gyerek koromba. Én még azt is szoktam, hogy a tepsibe vékonyan kenek bel?le és a süt?be felpirítom. A kapros puliszka golyó így készül. Kukorica lisztb?l sürübb állagú puliszkát "török"(f?zök) Mikor kissé kihül és megszilárdul fagylaltos kanállal golyókat formázok bel?le. Két kanállal is lehet formázni. Az apróra vágott kapor levelet olajban(zsírban) kicsit megfuttatom, és ebben átforgatom a golyókat. Remélem izleni fog.Üdv,Olgis. Remek köret, pörkölt, vagy sült hús mellé is.

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept, ki fogom próbálni. A puliszkáról: darából készíteni könnyebb és gyorsabb, de én is úgy tudom, hogy eredetileg lisztb?l készült. Azt jóval tovább kell f?zni, hogy ne maradjon nyers íze a lisztnek, és komoly izommunka egy id? után keverni. De a kész puliszka állaga is más így, ki ezt, ki azt szereti jobban.

Anzsy Világa

Ezt mindenképp ki kell próbálni. Én most hétvégén meg is tettem. Csináltam hozzá egy kis tejfölös-hagymás mártogatóst és nagyon jó kis csemege lett bel?le! Köszönöm a receptet!! :D

dorcus89

Mindent úgy csináltam ahogy le van írva, de elég sok kemény lett :( Pedig az els? sütés után 12-13 percig sütöttem csak, de így meg inkább túl puha lett. Semmiképp nem chips-jelleg?. A 15 percesek pedig k?kemények. Sajnálom mert jó lett volna, ha...

solleggiato

Már harmadszor csinálom, nálunk bejött :) igen kemény roppanós, de ez a lényege ett?l chips és nem tortilla :) teljesen jó a recept, köszönjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek