r
Nosalty Logó

Ecetes szilva

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Il-di.
Ecetes szilva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4486 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1136.6 g
  • Cukor
    1065 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    4111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8930 micro
  • β-crypt
    1645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3431 micro
Összesen 4486 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk.
  2. 7 dl-es üvegeket megtöltjük vele. Kb. 7 db-ra lesz elegendő.
  3. Felöntjük mindegyiket vízzel, majd egy edénybe ezt leöntjük, és felforraljuk a cukorral, ecettel, szalicillal együtt. Forrón visszatöltjük a szilvákra. Néhány perc múlva, mikor már a szilva jól átmelegedett, újra leöntjük a lét, és még egyszer felforraljuk. Megint visszatöltjük a szilvákra.
  4. Másnap pótoljuk az ecetes lét, hogy tele legyenek az üvegek, és lezárjuk. Rögtön tehetjük a helyükre. A kétszeri forralás a dunsztolás helyett van!
  5. 2 hónapos érlelés után fogyasztható.
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 71499
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

Minden olyan ételhez ajánlom, amihez egyébként savanyúság dukál. Pl. a rántott szelet hasábburgonyával vagy pörkölt galuskával kivételesen ne csalamádéval vagy csemege uborkával legyen tálalva, hanem ezzel a különleges ecetes szilvával.

Receptkategóriák

Gyerekkorom egyik meghatározó savanyúsága. Mindig volt szilvafánk, így nem volt gond az évenkénti utánpótlásnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...