r
Nosalty Logó

Dobostorta pohárban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Dobostorta pohárban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 913 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 3646 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 335 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 913 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1980 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 3646 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is hozzáadjuk.
  2. Egy négyszögű sütőlemezt kivajazunk, enyhén lisztezzük. A tésztát rákenjük, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, lapos késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez az étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk, majd letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A tésztából kivágunk 12 akkora korongot, amekkora beleillik egy 2,5 dl pohárba.
  5. A csokoládés tejszínt kemény habbá verjük. A krém harmadát elosztjuk 4 pohárba, lefedjük egy-egy koronggal, majd folytatjuk a rétegezést.
  6. A karamellhez a cukrot a citromlével karamellizáljuk, majd kevergetve, feloldjuk a tejszínnel, és a poharakba öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22074
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy Tina magazinban akadtam erre a receptre. Ott egyszerű piskótalapból voltak a korongok kivágva, de én úgy döntöttem, ha már Dobostorta -mégha csak pohárban is -, akkor legyen a lap is olyan, amilyennek én ismerem a dobostorta receptjéből.

Hozzászólások

Bató Edit

Ez mekkora ötlet! Nagyon tetszik, gratulálok! Edit

Törölt felhasználó

Szia Glaser! A karamell mennyire lesz kemény a tetején?

Glaser

Szia! A karamell folyekony marad. Üdv Maria

Törölt felhasználó

Ez nagyon jó! :)

cupák

most hül a h?t?ben a cucc. :) piskótázni lusta voltam, vettem hát mézes lapot, abból vágtuk ki a köröket... hát kemény ügy volt, legközelebb fel kell puhítani valamivel. a tetejére a karamell nem lett túl szép, és a tejszínhabos cuccot is felborzolta :( remélem attól füffetlenül, hogy randa lett, még finom lesz :)))

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogy f?z?tejszínt vagy habtejszínt használtál? Ildi

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek