Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos darálós keksz

Diós-mákos darálós keksz
Diós-mákos darálós keksz
17 perc / előkészület: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban nagyon sok időt töltöttem a nagymamánál. A legemlékezetesebb az volt, ahogyan együtt sürögtünk-forogtunk a konyhában, és együtt sütöttünk-főztünk. Ilyenkor úgy érezhettem, hogy azért sikerült olyan finomra az ebéd és a süti, mert én segítettem az elkészítésében. 

Az egyik nagy kedvencünk a darálós volt (szerintem nagyon sokan emlékeznek rá), olcsó, kiadós és roppant egyszerű elkészíteni. (Milyen finom is volt egy nagy bögre habos-főzött kakaóval...)

Most hogy nyakunkon a karácsony, kicsit újragondoltam ezt a receptet, és ezt is bebugyoláltam egy ünnepi köntösbe, hogy legyen itthon valami ropogtatnivaló.

hozzávalók / 12 adag

Diós keksz

Mákos keksz

ajánlat

Gyorsan elkészíthető, olcsó, finom és igazi karácsony ízű, -illatú aprósütemény magunknak az adventi estékre, vagy a hirtelen jött vendégeknek is kínálhatjuk. (Dobozban nagyon sokáig eltartható.)

Szólj hozzá!

elkészítés

Diós keksz

  1. A sütőt kapcsoljuk be alsó-felső sütésen 200°C-ra.
  2. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a darált diót, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Üssük bele a tojásokat a halom közepébe, és kockázzuk bele a vajat. Az egészet gyúrjuk össze homogén, rugalmas tésztává. (Ha túlságosan meglágyulna a kézmelegünktől, tegyük rövid időre a hűtőbe, hogy a vaj újra visszaszilárduljon).
  3. A húsdaráló elejére szereljük fel a süti előtétet.
  4. Daráljuk le a tésztát, 5-7 centis rudakat csípjünk le a kitekert tésztacsíkból.
  5. A kekszcsíkokat tegyük sütőpapíros tepsire, és 10-12 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Mákos keksz

  1. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a darált mákot, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Üssük bele a tojásokat a halom közepébe, és kockázzuk bele a vajat. Az egészet gyúrjuk össze homogén, rugalmas tésztává. (Ugyanúgy, mint a diós tésztánál tettük.)
  2. Daráljuk le a tésztát, 5-7 centis rudakat csípjünk le a kitekert tésztacsíkból.
  3. A kekszcsíkokat tegyük sütőpapíros tepsire, és 10-12 perc alatt süssük őket aranybarnára.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szelbarbi

Mióta szakács: 2011.10.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Darálós újragondolva, mákos darálós keksz, diós darálós keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Wed, 2016-02-10 08:01

A diós változatot készítettem el ,rendkívül finom omlós,és sokáig eláll.Máskor is megcsinálom!!

600
finomliszt 30 dkg
dió 15 dkg
porcukor 13 dkg
vaj 13 dkg
sütőpor 9 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0.5 kávéskanál
finomliszt 30 dkg
mák 15 dkg
porcukor 13 dkg
vaj 13 dkg
sütőpor 9 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0.5 kávéskanál