Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosár

Diós kosár
Diós kosár
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik legkedveltebb lakodalmi süti a diós sütik között. Aki szeretné, tehet a tésztára baracklekvárt, és úgy rá a diós habot.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót gyúrjuk össze gyorsan, de alaposan. Ha esetleg a tésztagyúrás közben mégis nagyon puha lesz, tegyük pár órára hűtőbe.
  2. Formázzunk golyókat, majd nyomkodjuk bele a kosárkaformába.
  3. A tojásfehérjéket a cukorral verjük habbá úgy, hogy közben a citromlevet is hozzáadjuk. Majd a kész habhoz fakanállal lazán keverjük hozzá a darált diót.
  4. Ezzel töltsük meg a tésztával bélelt formákat. Majd süssük 170 fokon előmelegített sütőben kb. 20 percig
  5. Ha kisültek, még melegen szedjük ki a formából.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 169
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

dióhabos kosárka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

462
finomliszt 35 dkg
porcukor 10 dkg
sütőmargarin 20 dkg
tejföl 10 dkg
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 kk
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg
dió 20 dkg
citromlé 1 ek