r
Nosalty Logó

Diós-fahéjas baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Koronás Cukor
Diós-fahéjas baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    292.6 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 5277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 383 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kivajazunk. A diót késsel, sodrófával vagy aprítógéppel felaprítjuk.
  2. A vajazott tepsibe teszünk 2 réteslapot, majd jól megszórjuk dióval és egy csipet fahéjjal. Meglocsoljuk 2-3 kanál olvasztott vajjal.
  3. Megint ráteszünk 4 réteslapot, és azt is megszórjuk a dióval, fahéjjal, meglocsoljuk, és az egészet addig rétegezzük, amíg van a hozzávalóinkból. Ha kész, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és tetszés szerint felvágjuk kocka vagy rombusz formájúra.
  4. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
  5. Közben a vizet és a cukrot összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet, és 20 percen keresztül kis lángon forraljuk. Ha kész a baklavánk, meglocsoljuk a forró sziruppal, és hagyjuk kihűlni. Langyosan már fogyasztható, de jól záródó dobozban egy hétig is elvan.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5997
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-fahéjas baklava
Koronás Cukor 22 recept

A keleti csemegének sokan nem mernek nekiállni, pedig az egyik legegyszerűbb édesség!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek