Diós-fahéjas baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Koronás Cukor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
5277
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 292.6 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1430.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 750 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 640.5 g
-
Cukor 440 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 283.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
5277
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
383
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tepsit kivajazunk. A diót késsel, sodrófával vagy aprítógéppel felaprítjuk.
- A vajazott tepsibe teszünk 2 réteslapot, majd jól megszórjuk dióval és egy csipet fahéjjal. Meglocsoljuk 2-3 kanál olvasztott vajjal.
- Megint ráteszünk 4 réteslapot, és azt is megszórjuk a dióval, fahéjjal, meglocsoljuk, és az egészet addig rétegezzük, amíg van a hozzávalóinkból. Ha kész, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és tetszés szerint felvágjuk kocka vagy rombusz formájúra.
- 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
- Közben a vizet és a cukrot összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet, és 20 percen keresztül kis lángon forraljuk. Ha kész a baklavánk, meglocsoljuk a forró sziruppal, és hagyjuk kihűlni. Langyosan már fogyasztható, de jól záródó dobozban egy hétig is elvan.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 20x35
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6041
- Feltöltés dátuma: 2017. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Koronás Cukor
22 recept
A keleti csemegének sokan nem mernek nekiállni, pedig az egyik legegyszerűbb édesség!