r
Nosalty Logó

Diós csokoládé desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós csokoládé desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 557 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2227 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 391 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 557 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1166 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2227 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd daráljuk. A csokoládét apróra vágjuk.
  2. A tejszínt a csokoládéval, dióval, likőrrel közepes hőmérsékleten felmelegítjük, míg a csokoládé feloldódik és a massza majdnem forr. A tűzről levesszük.
  3. A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínes-csokoládés masszát.
  4. A masszát 4 vajjal kikent, kb. 250 ml űrtartalmú formába töltjük. A formákat betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 799
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A desszertet elkészíthetjük egy nappal hamarabb, majd hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. Tálaljuk csak úgy magában, vagy gyümölccsel és tejszínnel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk