r
Nosalty Logó

Dagasztás nélküli kenyér GanoMamától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Dagasztás nélküli kenyér GanoMamától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1818 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 454 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5047.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    4100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1818 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Elkezdjük hozzáadni a vizet. Csak addig kell fakanállal keverni, amíg a liszt teljesen átnedvesedik, és egy nem formázható, nyúlós masszát kapunk. (Leginkább nokedli tésztához hasonlítható.)
  2. Letakarva legalább 12 órát állni hagyjuk. (Nyáron én a kamrába teszem, most hogy hűvösebb van, egyszerűen kint hagyom a konyhapulton éjszakára.)
  3. Egy nagyobb méretű fedeles jénai tálat üresen berakunk a hideg sütőbe, és együtt 250 fokra melegítjük őket. (Én egy 25 cm átmérőjű kerek tálat használok.)
  4. A megkelt tésztát egy fakanállal nagy mozdulatokkal áthajtogatjuk (megkeverjük), majd a sütőből kivett forró tálba átkaparjuk. (A jénait nem kell sem kivajazni, sem lisztezni!)
  5. Rátesszük a fedelét, és kb. 35 percig sütjük fedő alatt a forró sütőben.
  6. Fél óra után levesszük róla a fedelet, és fedő nélkül sütjük még kb. 20-25 percig, amíg szép színt, kérget kap. Itt már mérsékeljük a hőfokot kb. 220-230 fokra.
  7. A megsült kenyeret egyszerűen kiborítjuk a tálból.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Tepsi mérete: 25 x 25 x 6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27982
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Sok-sok éve itthon sütöm a kenyeret, de a közelmúltig kenyérsütő gépet használtam. Aztán egy jó receptnek köszönhetően áttértem a kézi dagasztásra, és a gázsütőben való sütésre. Majd egyszer véletlenül a TV-ben megláttam ezt a kenyérsütési módot, és azóta a kenyérsütő gépem már szinte csak dekoráció a konyhában. Először féltem a forró tállal való munkától, de két vastag edényfogó kesztyűvel balesetmentesen megoldható a dolog. Mikor először szegtem meg a gyönyörű barna, ropogós héjú és lyukacsos kenyeret, nem akartam hinni a szememnek. Szinte nagymamám régi házi kenyerét láttam magam előtt.;) Jó szívvel ajánlom, akár kezdő háziasszonyoknak is! Ha egyszer megsütöd, gyakran fogja kérni a család, garantálom. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek