Csokoládétorta lisztmentesen
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 173.4 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 981 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1823.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 823 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.8 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 167.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1094 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 1075 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1036 micro
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vajjal.
- Válasszuk szét a tojásokat, verjük fel a fehérjét csipet sóval kemény habbá, a sárgát pedig egészen fehéredésig a cukorral.
- Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a tortaformát (csak vajazzuk, ne lisztezzük ki!).
- A felolvadt vajas csokoládét lassan adagolva keverjük a cukorral felvert tojássárgákhoz (lassan adagoljuk, nehogy megsüsse a meleg csoki a tojást).
- A felvert hab harmadát keverjük a csokis masszához (ezzel kissé fellágyítjuk), majd a maradék fehérjét óvatosan forgassuk a masszába.
- Öntsük a kivajazott formába, majd egy kanál segítségével őrvény alakban rajzoljunk köröket masszába, így a forma széléhez is tapad massza, szebb lesz sütés után a felülete (nem lesz gömbölyű).
- A 3. pontban írt hőfokon süssük 40 percig, teljes hűlés után vegyük ki a formából és tálaljuk
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 316
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 34768
- Feltöltés dátuma: 2011. január 15.
Ajánló
Fontos, hogy a tojásokat precízen verjük fel, ettől szépen megemelkedik a tészta. Lehet bele tenni fahéjat, mentát, bátraknak akár chilit is. Tálalható porcukorral, tejszínnel, gyümölcsmártással, de simán is finom. A képen látható torta 18-as formában készült, de 22-es formára is elegendő a recept
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A napokban láttam egy érdekes, olasz receptet a lisztmentes csokoládétortát. Először mosolyogtam, hogyan alakulhatott ki a recept..., pl. egy feledékeny háziasszony és szerető családja által. Aztán egyre furdalt a kíváncsiság milyen lehet egy olyan torta tésztája, amelyben nincs liszt, hasonlíthat vajon a csokoládés rántottához? Megsütöttem és jelentem kifejezetten finom. Érdekesen selymes, puha, krémes a tésztája, de mindezzel együtt nagyon csokis és nagyon finom. Igaz a negyede a barátoknak jutott, de mára az egész elfogyott... A következő sütésnél kipróbálom fahéjjal, szerintem illik hozzá a menta, a vanília íze és tálalható gyümölcsmártással, esetleg tejszínnel is.