Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-marcipános perec

Csokoládés-marcipános perec
Csokoládés-marcipános perec
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom puha, karácsonyi ízvilágú sütemény, akár a karácsonyfára is felaggatható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a pudingport, a cukrot, a darabokra vágott marcipánt, sót, fahéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a margarint, a tojásokat, és mindezt összegyúrjuk.
  2. A lisztezett deszkára egy diónyi tésztadarabkát teszünk, ujjnyi vastag rúddá sodorjuk, és perecet formázunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlapon sütjük a pereceket, míg világosbarna nem lesz az aljuk.
  4. Az olajat tálkába tesszük, beletördeljük a tortabevonót, és forró vízfürdőben felolvasztjuk. A pereceket a csokiba mártogatjuk, rácsra téve hagyjuk megdermedni. Ha szeretjük, dermedés előtt hintsük meg cukorgyönggyel. Kb. 40 db lesz belőle.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 126
elküldve: 0
receptkönyvben: 199
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládéperecek, karácsonyi marcipános perec csokival bevonva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Agi-ca
Agi-ca Tue, 2011-11-29 07:29

Huuuu en nagyon jol hangzik!!!!! Marcipan, csoki... tuti elkeszitem. Koszi a receptet!

1073
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
marcipán 10 dkg
1 csipet
fahéj 0.5 kk
csokoládés pudingpor 1 csomag
margarin 15 dkg
tojás 2 db
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek